Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772517    
Honlapkeszites

Jubileumi évad a zalaegerszegi Griff Bábszínházban

Hat bemutatóval, köztük klasszikus, zenés és táncos bábjátékokkal, valamint komplex, élõszereplõs elõadásokkal készül a 2014/2015-ös évadra a megalapításának tízéves jubileumát ünneplõ zalaegerszegi Griff Bábszínház.


Az év õsbemutatóval kezdõdik: Gimesi Dóra a Szélszabadító címû mesejátékát szeptemberben mutatják be Bartal Kiss Rita rendezésében. A jubileum alkalmából az elõadás napján (szeptember 26-án) kiállítás nyílik a Hevesi Sándor Színház elõcsarnokában. A tárlaton bemutatott tárgyak - bábok, díszletek, fotók, plakátok - a Griff Bábszínház korszakait illusztrálják - mondta el Szûcs István megbízott igazgató kedden az évadnyitó társulati ülésen.
Hozzáfûzte: fennállása óta több mint hatvan bemutatót tartott a bábszínház, csaknem 250 ezer nézõ látta az elõadásaikat, ezért a tárlat anyagát a legemlékezetesebb, legnépszerûbb elõadások kellékeibõl állítják össze.
Szólt arról is, hogy Pinczés István igazgató betegsége miatt az évad a megbízott igazgató irányításával kezdõdik el Zalaegerszegen és majd késõbb derül ki, hogy kinek a vezetésével folytatódik a munka.
A mûsorterv ismertetésekor elmondta: októberben Ecsedi Erzsébet, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház színmûvésze magyar népmesét, A csillagszemû juhászt állítja színpadra. A 2014-es év a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó összeállítással zárul, a Szállást keres a szent család címû karácsonyi játékot Nagy Kopeczky Kálmán rendezi.
Januárban Mosonyi Aliz Illemtan gyermekeknek címû könyvének bábszínpadi változatát mutatják be. Az elõadás - amelynek rendezõje Székely Andrea - érdekessége, hogy a gyermekek kacagtató, játékos formában kapnak ízelítõt a napi viselkedési normákról.
Márciusban Jill Tomlinson angol szerzõ A bagoly, aki félt a sötétben címû állatmeséjét tûzik mûsorra, a bábos, élõszereplõs elõadás rendezõje Szívós Károly. Az évad egy klasszikus mese feldolgozásával, A kiskakas gyémánt félkrajcárja címû bábjátékkal fejezõdik be, a népmese adaptációját Halasi Dániel rendezi.
Szûcs István összegzésként elmondta: idén a szakmai munka színvonalát szeretnék tovább javítani, de emellett az is céljuk, hogy 3500-ra növeljék a bérletesek számát. Az elmúlt évadban csaknem 3200-an váltottak bérletet a Griff Bábszínház elõadásaira. Szûcs István szerint a számok azt mutatják, hogy Zalaegerszegen és környékén a négy és tíz év közötti korosztályból szinte minden második gyermeknek van bérlete.

MTI - Kanizsa2014-09-02 08:42:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül