Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55416666    
Honlapkeszites

Többfelé lehûléssel kezdõdik az õsz

Az õsz elsõ napján többfelé esõs, hûvös idõre kell készülni: néhol a legmelegebb órákban is csak 15 Celsius-fok lehet, az ország keleti felében viszont marad a nyárias meleg idõ, akár 30 fokig is emelkedhet a hõmérséklet. A hét további részében ismét jellemzõen 25 fok körül alakulnak a maximumok, de változékony lesz az idõ, többször lehetnek záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.


Az MTI-hez vasárnap délután eljuttatott tájékoztató szerint az éjszakai órákban elsõsorban a nyugati megyékben ered el egyre nagyobb területen az esõ, záporesõ, amelyet zivatar kísérhet.
Hétfõn, szeptember elsején napközben a nyugati országrészben borult idõre lehet számítani, ott továbbra is sokfelé várható ismétlõdõ esõ, záporesõ, helyenként zivatar. A szél a Dunántúlon megerõsödik, helyenként - valamint a zivatarok környezetében - viharossá is fokozódik. A Dunától keletre viszont szakadozottabb lesz a felhõzet, a Tiszántúlon néhány órára kisüt a nap és csak néhol fordul elõ csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hõmérséklet 12-18 fok között alakul. Nappal a legmagasabb hõmérséklet a Dunántúlon 15-22, a Dunától keletre 23-30 fok között várható.
Kedden a Dunántúlon megerõsödik, helyenként viharossá is fokozódhat a szél, többfelé várható esõ, zápor, néhol zivatar. Keleten több órára kisüt a nap, legfeljebb néhol lehet csapadék. A minimumhõmérséklet 13-18, a maximumhõmérséklet a Dunántúlon 17-24, keleten 25-30 fok között valószínû.
Szerdán országszerte több órára kisüt a nap. Több helyen megerõsödik a szél, de csak elszórtan, fõként délen alakulhat ki zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 13-19 fok lehet. Nappal 26-31 fokig melegszik a levegõ.
Csütörtökön fõként délen és nyugaton valószínû zápor, néhol zivatar. Északkeleten idõnként megerõsödik a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-19, a legmagasabb hõmérséklet 25-30 fok között alakul.
Pénteken többnyire erõsen felhõs lesz az ég, rövid napos idõszakok fõként északkeleten lehetnek. A Dunántúlon valószínû több helyen zápor, néhol zivatar. A minimumhõmérséklet 14-19 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 23-29 fok között alakulnak, északkeleten lesz a melegebb.
Szombaton több helyen várható zápor, helyenként zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-19, a legmagasabb 22-28 fok között alakul, északkeleten lesz a melegebb.
Vasárnap elszórtan alakul ki zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Nappal 23-29 fokig emelkedhet a hõmérséklet, északkeleten lesz a melegebb - olvasható az elõrejelzésben. MTI Fotó: Varga György

MTI - Kanizsa2014-08-31 17:46:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül