Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319574    
Honlapkeszites

Vadászati évadnyitó a Sohollári-völgyben

Várhatóan jövõre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemrõl és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára.


Bitay Márton a Bakhoz közeli Sohollári-völgyben rendezett hagyományos rendezvényen arról is beszélt, hogy szükség van az állami erdészetek átalakítására, hogy pusztán nyersanyagtermelés helyett sokkal inkább feldolgozott faárut állítsanak elõ, például fûrészüzemek létrehozásával. Ezzel a vidék megerõsítését szolgálva nagyobb bevételt érhetnek el, illetve több munkaerõt foglalkoztathatnak.
Kitért arra is, hogy a vadhús hazai keresettségét és külföldi hírét egyaránt szeretnék növelni, és ezzel nagyobb fogyasztásra ösztönözni a magyar és külhoni vásárlókat is.
Az államtitkár eredményesnek nevezte az állami erdészeteket érintõ közmunkaprogramot, de arról is beszélt, hogy a kormányzati szándék szerint a tûzifa árában szintén rezsicsökkentést kívánnak megvalósítani. Az állami erdészeteknek kell megvizsgálniuk a lehetõséget, hogy miként lehet csökkenteni a tüzelõnek való árát, elsõsorban a helyi igények kielégítéséért.
Mindezek mellett a 22 hazai állami erdészeti társaságnak nagyobb hangsúlyt kell fektetnie a turizmus fejlesztésére. Keresik annak a lehetõségét, hogy az igényeknek megfelelve miként kirándulhatnának többen a hazai erdõkben - jelezte az államtitkár.
A zalai vadászati évadnyitó keretében a Vadászok életfájánál, a Hét Vezér Emlékhelyen Bitay Márton mellett Rosta Gyula, a Zalaerdõ Zrt. vezérigazgatója és Nádor László, az Országos Magyar Vadászkamara zalai szervezete, illetve a Zala Megyei Vadászszövetség nevében koszorúzott, illetve emlékezett meg az elmúlt évben elhunyt vadászokról.

MTI - Kanizsa


 2014-08-31 07:35:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül