Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590729    
Honlapkeszites

Harcosok klubja Balatonmagyaródon

A balatonmagyaródi falunap programjait immáron harmadik alkalommal színesítette a harcosok klubja bemutató. A tatamira bokszolók, ju jitsusok, karatésok, birkózók léptek, akik foglalkozásukat tekintve is heterogének, de mégis egymást tisztelve a másik szabályrendszerét elfogadva edzenek együtt évek óta Szever János irányításával.


Szever János tizenéves korában kezdett el karatézni. A sport szerelmese lett. 1995-tõl egészen 2004-ig volt országos válogatott, sportpályafutása alatt országos és nemzetközi versenyeken eredményesen szerepelt. A versenyzést abbahagyva sem akart sport nélkül élni, így elõbb egy karate klubbot szervezett, majd a barátaival, ismerõseivel kezdett el edzeni. Közel 10 fõs társaság jött össze az elmúlt években, de a létszám folyamatosan változik.
– Pár éve a balatonmagyaródi polgármester ajánlotta fel, hogy a bezárt iskola épületében biztosít számomra egy termet edzõteremnek, hogy a gyerekek ne az utcán legyenek tétlenül, hanem csináljanak valami hasznosat. A fiatalokat nehéz becsalogatni a terembe, de szinte minden nap kinyílik a terem ajtaja és Zalaegerszegrõl, Récsérõl, Zalakarosról, a legtöbben pedig Nagykanizsáról edzenek nálam – mondta. Hozzátette, mindenféle stílusú harcosok, karatésok, birkózók, bokszolók, ju jitsusok edzenek együtt. Jár hozzá diák, rendõr, festékboltos, biztonsági õr, állatorvos, TEK-es és fotós is.
Amikor edzenek, mindenki fehér övet visel, és a bokszoló edz a ju jitsussal, tanul a karatéstól és segít a birkózónak. – Az edzések során mindenki egyenlõ. Nem számít, ki miben van, mi a foglalkozása, honnan jött. Az egóját, az ellentéteket mindenki otthon hagyja – részletezte Szever János.
Ahogy elmondta, egyszer az egyik sport szabályai szerint edzenek, majd másszor a másik szerint. Mindenki elfogadja a másik szabályrendszerét. – Ha egy pohár tele van vízzel az nem befogadóképes, de ha kiüríted, akkor már az. A terembe is így megyünk le, különben nem tudnánk tanulni egymástól és nem fejlõdnénk. Nem az erõszakról szól, hanem a tanulásról és az alázatról – zárta Szever János.
Ha valaki szeretne a közösség tagja lenni, szívesen látják edzéseiken!

V.M.
 2014-08-28 14:01:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül