Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415649    
Honlapkeszites

Papp Lajos: „Nem akarok ebben a genocídiumban részt venni”
Pénteken este a kemény hideg idõ sem gátolta meg, hogy zsúfolásig megteljen a Református templom, ahol az idén is megkezdõdtek a Kanizsai Esték rendezvénysorozat elõadásai. Elsõ meghívott elõadó Papp Lajos szívsebész professzor volt. Az érdeklõdõket vendéglátóként Balogh Tibor esperes köszöntötte, majd átadta a szót a neves professzornak.

– Beszédem elején kijelentem - kezdte -, hogy nem vagyok politikus és nem tartozom semmilyen párthoz. Csupán egy hazájáért aggódó, tenni akaró ember vagyok. A politika azonban annyira átszõtte napjainkat, hogy óhatatlanul is szóba kerül. Olyan idõket élünk, amikor a képviselõk zömében inkább pártérdekeket szolgálnak mint a választóik érdekeit. Nem mindig volt ez így - jelentette ki Papp Lajos.

Állítását igazolva felidézte, mikor Zalaegerszegen létrejött a szívsebészet, az éppen hatalmon lévõ Horn kormány ellenakaratával nem törõdve, a helyi kormánypárti képviselõk is megszavazták az osztály életre keltését. Ezt követõen a képviselõkkel, a hatalommal szemben támasztott elvárásokról, az egészségügy tragikus helyzetérõl beszélt. Nyugdíjba vonulását is a jelenlegi kaotikus helyzettel hozta összefüggésbe.
- Nem akarok egy új Mengele lenni. Nem akarok élet-halál ura lenni sem a betegeim, sem a beosztottaimmal szemben. Nem akarok abban dönteni, hogy kit építsünk le, amikor minden szakértõ, dolgos kézre szükség van az egészségügyben. Nem akarok ebben a genocídiumban részt venni. Magyarországon 1956. óta hétmillió magzatot pusztítottak el, több mint ötven százalékkal csökkentették a beteg emberek gyógyítási lehetõségét. Meg kell szüntetni az életet már a kezdetén és nem segíteni azon, aki egy életen át azért kapott kevesebb pénzt, hogy ha megöregszik segítsenek rajta. A lelkiismeretével egyszer mindenkinek el kell számolni. Hiába van hatalom, pozíció, gazdagság, ha nincs lelkiismeret.

Felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy itt a földi életben mindenki küldetést teljesít, mindenkinek megvan a maga helye, ahol feladata van. Ember nem születik cél nélkül. Embernek kell maradni, megõrizni, megtartani az emberségünket. Rá kell ébrednünk, ez a világ elpusztul, ha nem találunk vissza Istenhez.

A gondolatébresztõ elõadás közös imádkozással ért véget.

Czene Csaba

2009-01-12 09:08:49


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül