Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976307    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Ujhelyi: nemzeti érdek szövetségeseink értékeinek tiszteletben tartása

A nemzeti érdek az, hogy a szövetségeseink, a NATO és az Európai Unió értékeit tiszteletben tartsuk, az uniós forrásokat a magyar nemzeti érdeknek megfelelõen költsük el, de legyünk figyelemmel arra, hogy a közös európai értékek felelõsséget is jelentenek - jelentette ki Ujhelyi István hétfõn Zalaegerszegen, az MSZP sajtótájékoztatóján.


A szocialista párt alelnöke, európai parlamenti képviselõje reagált Orbán Viktornak a külképviselet-vezetõi értekezleten elmondott beszédére is. Mint mondta, ennek elõzménye volt a miniszterelnök "Tusványos posványos beszéde", ami jelezte, hogy a kormányfõ "fél lábbal már a EU-n kívül érzi magát". Ez pedig veszélyezteti azt, hogy "mennyit és mire költhetünk Magyarországon az egyetlen rendelkezésre álló fejlesztési forrásból", az európai uniós milliárdokból - tette hozzá.
A politikus kifejtette: a kormányzat és a fideszes polgármesterek naponta adnak át uniós forrásból megvalósult fejlesztéseket, miközben Orbán Viktor a nagyköveteknek, "a szárnysegédeinek, az elõretolt csatárainak azt adta parancsba", hogy senki nincs a világban, aki kérdõre vonhatna minket. A viszonyítási pont ezentúl nem azoknak a szervezeteknek a rendszere, amelyeknek Magyarország is tagja, hanem a nemzeti érdek - idézte fel a miniszterelnök szavait Ujhelyi István.
"Október 12. után is van élet Magyarországon", de minõsége azon múlik, hogy teljesen kiépül-e az orbáni hatalom, vagy legalább helyhatósági szinten lesz-e kontrollja. Csak "a magyar választó az, aki megálljt parancsolhat ennek az õrületnek" - vélekedett Ujhelyi István.
A brüsszeli képviselõ arra is kitért: Zala megye számára a legfontosabb, hogy munkahelyteremtõ beruházások induljanak, és haza tudják hívni azokat a fiatalokat, akik már Németországban, Ausztriában, Nagy-Britanniában dolgoznak. Zalában már a 20 százalékot is meghaladja a fiatalok munkanélküliségi aránya úgy, hogy ebben nem szerepelnek a külföldön dolgozók és a közmunkások sem.
Az MSZP politikusa a párt megyei listaállító küldöttgyûlésén vett részt Zalaegerszegen, s mint mondta, jelképesen megnyitották az elsõ képviselõi irodáját, "hogy a magyar emberek hangját, érdekeit" el tudja juttatni Brüsszelbe. Ez ugyanis az elsõ állomása annak a vállalásának, hogy az ország minél több településére eljutva rendszeresen tartson képviselõi fogadóórákat.
Fodor Csaba, a szocialisták Zala megyei elnöke a sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a párt a 15 tagú Zala megyei közgyûlés jelölti listáján 15 nevet szerepeltet. A listavezetõ, vagyis a szocialisták közgyûlési elnökjelöltje Góra Balázs, az MSZP megyei ügyvivõje, aki jelenleg is tagja a közgyûlésnek.

 

MTI - Kanizsa2014-08-26 17:51:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül