Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54765139    
Honlapkeszites

Õsbemutatóval kezdõdik a színházi évad Egerszegen

Õsbemutatóval kezdõdik a színházi évad Zalaegerszegen: Az anyu én vagyok címû Nógrádi Gábor-mûbõl készülõ ifjúsági elõadást szeptember 25-én mutatják be Farkas Ignác rendezésében - közölte a társulat évadnyitó ülésén a teátrum igazgatója.


Besenczi Árpád elmondta: októberben musicalt tûz mûsorra a színház, A kölyök címû elõadást Nagy Viktor rendezi. A miniszter félrelép címû bohózatot Besenczi Árpád állítja színpadra, majd november végén a Kean, a színész címû komédiát tûzik mûsorra Sztarenki Pál rendezésében.
A következõ évben három nagyszínpadi elõadást mutatnak be Zalaegerszegen: a Csókos asszony címû operettet Böhm György rendezi, a kortárs magyar darabok közül pedig Tasnádi István Közellenség címû drámáját mutatják be 2015 áprilisában. Az évad Tamási Áron Csalóka szivárvány címû színmûvével fejezõdik be.
Besenczi Árpád - aki februártól újabb öt éven át vezeti a teátrumot - kiemelte, hogy a színház sikeres mûködése, a nézõszám emelkedése az egész társulat pontos és összehangolt munkájának közös eredménye. Szólt arról is, hogy az útkeresés után elérkezett a "kiteljesedés idõszaka". A társulatnak továbbra is fegyelmezetten, összetartóan és jó légkörben kell dolgoznia, hogy további sikereket tudjanak elérni - hangsúlyozta.
Emlékeztetett arra is, hogy a színház a város szerves része, ezért fontos, hogy a polgárokkal továbbra megmaradjon a közvetlen kapcsolat. E gondolat jegyében a teátrum szeptember 13-án ismét megnyitja kapuit a közönség elõtt, amikor a nézõk megismerhetik a kulisszatitkokat, megtekinthetik a színpadtechnikát és még a jelmezeket is magukra ölthetik. A Ruszt József téren felállítandó színpadon a színház mûvészei lépnek fel, gyermekelõadást tartanak, este pedig koncerttel zárul a nap.

MTI - Kanizsa2014-08-26 12:29:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül