Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795842    
Honlapkeszites

Másodszor rendeznek verklifesztivált Keszthelyen

Már közel félszáz külföldi és magyar kíntornás jelezte, hogy részt vesz a szeptember elején második alkalommal tartandó keszthelyi verklifesztiválon - mondta el a Keszthelyi Turisztikai Egyesület (KTE) elnöke.


Bubla Zoltán felidézte, hogy tavaly több ezer látogató volt kíváncsi az elsõ nemzetközi verklifesztiválra és a résztvevõire, s bár úgy tervezték, hogy csak kétévente tartanak hasonló rendezvényt, a kíntornások és a közönség is "kikövetelte" az idei folytatást.
A KTE a Keszthely Térségi Vállalkozói Klubbal, a Sétálóutcai Kereskedõk Egyesületével és a Balatoni Borbarát Hölgyek Egyesületével közösen szervezi meg szeptember 6-án és 7-én a második verklifesztivált, amelyre eddig 47 kíntornás jelezte a részvételét. Többségében svájci, német, lengyel, cseh és francia zenegépek és gazdáik érkeznek majd, de tavaly is volt három magyar résztvevõ.
A fesztivál kezdeményezõje a svájci, de már néhány éve Gyenesdiáson élõ Hansjörg Surber, aki Keszthelyen zeneautomata- és fonográfmúzeumot is nyitott. Mint ahogy a gyûjteményében, úgy az utcai zenészeknél is akad a kézben hordható zenegéptõl a teherautónyi zenélõ szerkezetig mindenféle változat.
A múlt század fordulójának világát megidézõ mechanikus zenegépek két napon át lesznek láthatók és hallhatók a város négy pontján, a Fõ téren, a sétálóutcában, a piactéren és a Festetics-kastély parkjában.
A közönség ezúttal is megválaszthatja a legszebb hangú és küllemû zenegépet, illetve leginkább korhûen öltözött tulajdonosát, de a látogatókat is idõutazásra invitálják a szervezõk. A múlt évben tucatnyian vállalták, hogy a 18-19. század világának ruháit öltik magukra, s idén is erre bíztatják az érdeklõdõket, hogy azután közülük is kiválaszthassa a közönség a legjobb jelmezben érkezettet - jelezte Bubla Zoltán.
A kétnapos rendezvényen lesz kézmûves kirakodóvásár, étkezési és italfogyasztási lehetõség, gyerekeknek és felnõttek szóló zenés, táncos programok is. Az elsõ estén a Fõ téren a Váci Szimfonikus Zenekar ad koncertet Zenével a világ körül címmel.

 

MTI - Kanizsa2014-08-24 06:20:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül