Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314901    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Szombaton kezdõdik a hivatalos kampány, jövõ hétfõtõl lehet jelölteket ajánlani

Szombaton kezdõdik a hivatalos választási kampány, jövõ hétfõtõl pedig a választópolgárok már ajánlásokat is tehetnek a képviselõjelöltekre, azaz arra, hogy kik szerepeljenek a szavazólapokon.
 


Augusztus 23-án, szombaton, a szavazást megelõzõ 50. napon kezdõdik az önkormányzati és nemzetiségi választás hivatalos kampánya az új választási eljárási törvény értelmében, akkortól lépnek életbe a kampányra vonatkozó szabályok is.
A törvény szerint kampánytevékenység minden olyan tevékenység, amely alkalmas a választói akarat befolyásolására vagy annak megkísérlésére, kampányeszköz pedig például a plakát, a választók közvetlen megkeresése, a politikai reklám és politikai hirdetés, valamint a választási gyûlés.
Nem minõsül viszont választási kampánynak a választási szervek tevékenysége és az állampolgárok közötti személyes kommunikáció.
A választási kampány végéig a jelölõszervezetek és a jelöltek engedély nélkül készíthetnek plakátot, de a plakátokon és a szórólapokon is fel kell tüntetni, hogy ki készítette a hirdetményt.
Képviselõ- és polgármesterjelölteket (valamint megyei listát) ajánlani augusztus 25-étõl, hétfõtõl lehet. A választópolgárok ajánlócédulák helyett már íveken ajánlhatnak képviselõjelölteket, és egy választópolgár több jelöltet is támogathat.

 

MTI - Kanizsa2014-08-19 06:14:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül