Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408520    
Honlapkeszites

Profession.hu: a magyar munkavállalók négyötöde szívesen dolgozna távmunkában

A munkavállalók négyötöde szívesen dolgozna távmunkában Magyarországon, azonban a munkahelyek még nem nyitottak az otthoni munkavégzésre - derül ki a Profession.hu felmérésébõl.


Az állásportál az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint elsõsorban a 40-49 évesek, a szellemi munkát végzõk, az államigazgatásban dolgozók és a saját tulajdonú céggel rendelkezõ munkavállalók támogatják a távmunkát. Ezzel szemben a dolgozók mindössze 15 százaléka, elsõsorban felsõvezetõk és középvezetõk kaptak eddig erre lehetõséget - írja a Profession.hu.
Míg Finnországban, Hollandiában és Amerikában a munkavállalók 25 százaléka távmunkában dolgozik, addig a magyar válaszadók 63 százaléka nyilatkozott úgy, hogy munkahelyén nincs lehetõség távmunkára és nem is tervezik a bevezetését, míg 12 százalékuknál már elérhetõ az otthoni munkavégzés.
A több mint 100 munkavállalót foglalkoztató cégeknél nagyobb eséllyel dolgozhatnak irodán kívül, míg a kisebb, 30-nál kevesebb foglalkoztatottat alkalmazó cégeknél, valamint az államigazgatás, egészségügy és oktatás területén dolgozók nem látnak esélyt a változásra. Az utóbbiak szerint ezeken a területeken fõleg a cég tevékenységébõl adódóan, valamint adatbiztonsági kérdések miatt nincs és nagy valószínûséggel nem is lesz lehetõség a távmunka bevezetésére.
Egy korábbi kutatás szerint a munkáltatók elsõsorban a vállalati kultúra hiányát, az adatbiztonság kérdését és a munkavállalók feletti kontroll csökkenését sorolják a legfontosabb visszatartó okok közé - olvasható a Profession.hu közleményében.
A felmérést az állásportál 3238 résztvevõ megkérdezésével készítette.

MTI - Kanizsa2014-08-19 06:10:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül