Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320250    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Fidesz: Zalában az eddigi alelnök vezeti a megyei listát

A megyegyûlés eddigi alelnökét, Pál Attilát jelöli a Fidesz-KDNP a Zala megyei közgyûlési jelöltek listavezetõjének - közölte hétfõn zalaegerszegi sajtótájékoztatón Vigh László, a zalaegerszegi központú választókerület fideszes vezetõje.


Az országgyûlési képviselõ elmondta: jelöltjük eredetileg fogorvosként végzett, de jelentõs tapasztalatokat szerzett önkormányzati területen. Lentiben 12 éven át volt alpolgármester, továbbá 16 éve tagja a Zala Megyei Közgyûlésnek, ahol három cikluson keresztül frakcióvezetõ volt, az utóbbi négy évben pedig alelnökként tevékenykedett.
Vigh László kifejtette: az október 12-re kitûzött önkormányzati választáson a 258 zalai település közül - a két megyei jogú város lakóit kivéve - nyolc város és 248 falu lakói szavazhatnak a megyei listára. A csaknem 149 ezer szavazópolgár Zalában 15 fõs közgyûlést választhat.
Elmondta azt is: a megyében az önkormányzati szférában jelentõs személyi változások lesznek, hiszen az összeférhetetlenségi szabályok miatt az országgyûlési képviselõk nem viselhetnek más funkciót. Többek között új polgármestert jelöltek Zalaegerszegen és Nagykanizsán, változás lesz a megyei közgyûlési elnöki poszton is, de a közgyûlésben - a jelenleg tízfõs - fideszes többséget a következõ ciklusban is szeretnék megõrizni.
Pál Attila a sajtótájékoztatón arra emlékeztetett, hogy az elmúlt négy év alatt megváltozott a megye funkciója, az intézményfenntartó szerep után területfejlesztési feladatokat kapott. A következõ öt évben a térség egyik fõ szervezõ erejeként a gazdaságfejlesztésben lesz leginkább kiemelt szerepe.
A legfontosabb teendõk között említette a foglalkoztatás bõvítését és a munkahelyteremtést, termelõ beruházások elindítását leginkább a jármûipar, a mechatronika és feldolgozóipar területén. Szükség van a fiatalok helyben maradását segítõ programokra, az aprófalvas megye népességének megtartására.
Olyan gazdaságprogramok kellenek, amelyek révén "a vidék élni és termelni tud", de erõsíteni kell a versenyképes élelmiszergazdaságot is. Kiemelten fontos a kis- és középvállalkozások támogatása is, valamint a megye egyik húzóágazatának számító egészség- és gyógyturizmus további erõsítése - ismertette a Fidesz zalai listavezetõje.

 

MTI - Kanizsa2014-08-18 15:57:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül