Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314861    
Honlapkeszites

Hétfõn megkezdik az értesítõk kézbesítését

Hétfõn kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítõt.


A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitûzésérõl és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben.
Az értesítõket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelõen nyomtatják ki, kiküldésükkel az iroda a Magyar Postát bízta meg. Az értesítõk postázásának költsége várhatóan félmilliárd forintot tesz ki.
A 8,02 millió választópolgárnak legkésõbb augusztus 25-ig kiküldik az értesítõt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához (helyi jegyzõ) fordulhat, aki ekkor új értesítõt állít ki.
Az értesítõ a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektõl eltérõen az értesítõ - a visszaélések elkerülése érdekében - nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját. Külön értesítõ tájékoztatja a választópolgárt arról is, ha már felvetette magát valamelyik nemzetiség névjegyzékébe is.
A választópolgárok az értesítõn szereplõ adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselõ- és polgármesterjelöltet, valamint listát.
Az értesítõ tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a választópolgár melyik településen gyakorolhatja választójogát.
Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az októberi önkormányzati választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-ig kell megkapniuk az értesítõt.

 

MTI - Kanizsa2014-08-17 07:30:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül