Ma 2023. 3 25.
Irén, Írisz, Lúcia napja van.
Látogatók száma : 54777078    
Honlapkeszites

11. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál

Fõzõverseny kiírás

Elérkezett a 11. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál. Valószínûleg sokunknak a szívéhez nõtt ez a rendezvény, amely az elmúlt évek során Nyugat-Dunántúl egyik legrangosabb eseményévé vált. Ezt a programot szeretnénk emlékezetessé tenni. Minden érdeklõdõt invitálunk, hogy jöjjön el városunkba, ismerje meg minél jobban kulturális és gasztronómiai értékeinket. A fesztivál egyik fontos részét képezi a meghirdetett fõzõverseny, melynek megszervezését és lebonyolítását ez alkalommal a Kanizsa Turizmusáért Egyesület nyerte el. Célunk a dödölle és más tájjellegû ételek népszerûsítése, Nagykanizsa város idegenforgalmi vonzerejének növelése. A 11. Kanizsai Bor- és Dödölle Fesztivál helyszíne Nagykanizsán, a város szívében elhelyezkedõ Erzsébet tér és környéke lesz. A fõzõverseny idõpontja: 2014. szeptember 13.(szombat) 11-16 óra között. Színhelye: Erzsébet tér
 


Versenyt hirdetünk az alábbi kategóriákban:

„D” kategória: Dödöllekészítés
„T” kategória: Tájjellegû ételek készítése

A fõzõverseny zsûrizési és értékelési rendszere a következõképpen fog történni:
A verseny végén a „D” és „T” kategóriát összegzi a zsûri, és az elõre meghatározott pontrendszer alapján arany, ezüst és bronz fokozattal, illetve oklevéllel díjazza.
Természetesen, aki nem éri el a legalacsonyabb pontszámot, az csak oklevélben részesülhet. Általában a versenyeken az a tapasztalat, hogy a versenyzõk jó része teljesíti a minimum szintet, ezáltal valamelyik fokozatot el is nyeri.
A csapatoknak fedett sátrat és támogatói felajánlásból a dödölléhez való burgonya mennyiségét biztosítjuk.
A csapatoknak saját maguknak kell biztosítaniuk a gázpalackot, illetve érvényes tûzoltó készüléket!
Áramot, nem áll módunkban biztosítani!
Az ételek otthon és a helyszínen is elkészíthetõk, de szeretnénk, ha minél többen a helyszínen készítenék el vagy fejeznék be az ételeket.
3 fõs csapatok jelentkezhetnek, a díjazáskor is ezt a létszámot vesszük figyelembe.
Nevezéskor kérjük elküldeni az elkészítendõ ételek pontos leírását receptek formájában, 5 fõ részére, anyaghányaddal együtt.
Fõzõ- és sütõedényekrõl, alapanyagokról, tálalóedényekrõl, dekorációról, az ételek elfogyasztására alkalmas ülõhelyekrõl (asztalok, padok) a résztvevõknek kell gondoskodniuk!
Vízvételi lehetõségre van mód. Az egészségügyi elõírásoknak megfelelõen fejkendõ vagy sapka viselése verseny alatt kötelezõ.
Kérjük, hogy szép, esztétikus környezetet alakítsanak ki sátraikban, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát!
A versenyen való részvétel feltétele, ha a versenyzõk elfogadják a versenykiírás feltételeit és a jelentkezési lapot kitöltve, aláírva visszajuttatják a szervezõkhöz az „élelmiszerbiztonsági garancia lap” aláírásával együtt.

Nevezési határidõ: 2014. szeptember 5. (péntek)

A nevezéseket a Tourinform nagykanizsai irodájában (8800 Nagykanizsa, Csengery út 1-3.) személyesen adhatják le.
Levélben a Kanizsa Turizmusáért Egyesület (8800 Nagykanizsa, Városkapu 4/D) címére küldhetik el.
 

A részletes felhívás és a jelentkezési lap letölthetõ az alábbi honlapokról: www.kanizsaturizmusaert.hu, www.nagykanizsa.hu, www.tourinform.nagykanizsa.hu


 

A verseny napján 6.30 - 9.00 óráig kell a helyszínen megjelenni és a rendezõknél jelentkezni, akik további információkkal látják el a versenyzõket. (9 óra után már nem lehet gépjármûvel megközelíteni a fõzõverseny színhelyét.)
A zsûri 10 órakor részletes tájékoztatást nyújt a versenyzõknek a zsûrizés menetérõl. Nagyon fontos, hogy ekkor minden csapatból 1-1 fõ megjelenjen a zsûri-sátornál!
A fõzõverseny ünnepélyes megnyitójára 11.00 órakor kerül sor.
Az értékelés 11.30 órától kezdõdik a dödöllékkel, majd a fõételekkel és a desszertekkel folytatódik. A fõzõverseny várhatóan 16.00 órakor fejezõdik be.
Az ünnepélyes eredményhirdetésre terveink szerint 16.00 - 16.30 órakor kerül sor a színpadon.
A zsûri neves hazai szakemberekbõl áll, akik – a versenykiírásnak megfelelõen – pontrendszerben értékelnek. Folytatódik a mozgó zsûrizés, amely szerint a verseny egész ideje alatt 2 zsûritag a versenyzõk között tevékenykedik. Ily módon is szeretnénk közvetlenebbé tenni a zsûri és a versenyzõk kapcsolatát.
A zsûri döntése megfellebbezhetetlen.
A rendezvényt rossz idõ esetén is megtartjuk.

DÍJAZÁSOK
Pontrendszer alapján a csapatoknak arany, ezüst és bronz fokozatú oklevelet, illetve a helyezésnek megfelelõ díjakat adunk át.
A helyezést el nem érõ csapatok oklevélben részesülnek.
A „D” és „T” kategóriákban az a csapat nyeri meg a versenyt, amelyik a legmagasabb pontszámot éri el. Az õ jutalmuk egy-egy szép serleg lesz, az abszolút gyõztes csapat egy további serleget vihet majd haza.
Idén is meghirdetjük a „Legszebb fõzõhelyért járó ” díjat, melynek nyertese egy szép serleget kap jutalmul.
Ezen kívül a verseny támogatói egyéb ajándékokat ajánlottak fel, melyeket szintén kiosztunk a díjazottak között.
 2014-08-15 08:34:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül