Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320060    
Honlapkeszites

A Magyar Gárda nem lesz arctalan tömeg

Szombat délelõtt az Erzsébet téren „Furcsány Nyerenc Kurmánya” címmel vándorkiállítás plakátjait láthatták az érdeklõdõk. A több tucat ironikus plakátot a Magyar Gárda Zala megyei szervezõje Pete Róbert hozta magával, ki a rögtönzött tárlat alatt nyilvános fórumot tartott a Magyar Gárdáról. Megragadva a kínálkozó alkalmat, néhány kérdést tettünk fel a szervezõnek.


– Megyénkben megalakult a Magyar Gárda. Mikor és hány fõvel?

– Pontosítanék. A Magyar Gárdát tíz ember hozta létre, mint egyesületet. Ez év nyarán került bejegyzésre, mint ismert az avatásunk augusztus 25-én volt, ahol ötvenhat ember tette le az esküt. Tehát országos szinten létezik a Magyar Gárda, a megyei szervezõdések folyamatban vannak. Minden megyének meg van a megbízott szervezõje, Zala Megyében én kaptam ezt a megtisztelõ feladatot. A tervek szerint október 21-én a gárdának lesz egy országos fogadalom tétele, ahol minden megyébõl harminc embert állítunk ki. Budapestrõl kétszer harmincat, így hatszázharminc fõ a tervezett létszám. Az Õ fogadalomtételük után kijelenthetjük, hogy az Országban, így a megyénkben is megalakult a Magyar Gárda.

– Jószerével még meg sem alakultak, máris bõven kijut a címkékbõl, bélyegekbõl. Mi a valós céljuk?

– A legfontosabb, hogy nem valakik, vagy valami ellen jött létre ez a szervezet, hanem valami mellett. Úgy látjuk, a negyvenöttõl, kilencvenig eltelt idõszak, illetve rendszerváltás idõszaka negatív események halmazát okozta országunk gazdaságának, társadalmának, kultúrájának, történelmének. Az egész társadalom, különbözõ érdekcsoportok miatt meg van osztva, fel van szabdalva. Szinte mindenki rossz szemmel néz a másik emberre és viszont. A kialakult, vagy kialakított ellentétek miatt rossz a viszonyunk egymással. Erre a jelenlegi kormánykoalíció még jelentõs mértékben rá is játszik, céljuk az ellentét fenntartása, gerjesztése. Nekünk az lenne az elsõdleges feladatunk, hogy ezt a mesterségesen táplált gyûlöletkeltést megszüntessük, egy közös program mentén egyesítsük a Magyar társadalmat. Akkor végre megindulhatna az ország a gazdasági, kulturális és társadalmi felemelkedés útján.

– Épp ez az, hiszen egyesek szerint a Magyar Gárda olaj a tûzre, mely még inkább megosztja a társadalmat, még a jobboldalon is.

– Amikor elfogynak az észérvek, amikor nyilvánvaló a teljes csõd, a kudarc, a cselekedetekben a logika helyett kapkodás, fejetlenség van, a legegyszerûbb dolog szélsõségrõl beszélni, címkézni, fasisztázni. Az mindjárt náci, akinek elege van az egészbõl, a zsákutcákból és ki meri mondani az igazságot. Ne feledjük, ezzel a fasisztázással, országon belül idõlegesen összhang is teremthetõ, sõt még nemzetközi támogatás is szerezhetõ. Egy hatásvadász, álságos és manipulativ politika jelzõi, bélyegei ellen nagyon nehéz védekezni. Én bízom abban, ahogy elkezdjük a mûködésünket, meggyõzzük a kétkedõket, gyanakvókat. Visszatérnék a jobboldal megosztottságára. Mi nem vagyunk párt és nem is leszünk, nem fogunk választásokon indulni. Igaz, Vona Gábor személye miatt van átfedés a Jobbik és köztünk. Ettõl függetlenül érdemes lenne elgondolkodniuk azoknak, akik ezt állítják, sõt favorizálják, hogy még egy párt megosztja a jobboldalt, nézzék meg a ’98-as választási eredményeket. Volt egy összefogott Fidesz-MDF lista. Volt egy önálló, saját jogon parlamentbe kerülõ Kisgazdapárt, a vidék pártja, és szintén önálló jogon parlamentbe kerülõ nemzeti radikális párt a MIÉP. Lám, közösen elértek annyi szavazatot, hogy le tudták söpörni az MSZP-SZDSZ csoportosulást. 2002-ben különbözõ politikai mozgások miatt, már csak a FIDESZ-MDF koalíció maradt. Az eredmény ismert. 2006. eredményébõl hasonló tanulságot kellene levonni az illetékeseknek, nem beszélve arról az apróságról, hogy az MDF balra tart. Kétségtelen, szép egyedül megszerezni a kétharmados többséget, de nem kis feladat. Talán akadnak olyan jobboldali szavazók is, akik számára az úgymond legnagyobb ellenzéki párt kifürkészhetetlen okokból nem szimpatikus.

– Essék szó akkor a tevékenységrõl is.

– A legfontosabb, mint említettem a társadalom egyesítése. Nem szeretném idézni azt a klasszikus õszödi kijelentést, hogy mi történt, de tájékoztatnunk kell mindenkit, hogy nagyon nagy a baj. Figyelemfelkeltés miatt hoztuk ma ide ezt a plakátkiállítást is, ami egy képregény alapján készült. A további tevékenységünket, oktatási, szociális, kulturális és karitatív feladatokban szeretnénk kifejteni. Szeretnénk a Magyar Ifjúságnak egészséges alternatívát nyújtani a jelenlegi kóros liberális életszemlélettel szemben.

– A provokátorok fénykorát éljük. Érdekelne, miként szûrik ki a leendõ tagságból a nemkívánatos elemeket?

– Egyesület vagyunk, így állami források nem állnak mögöttünk, titkosszolgálati eszközök nem állnak rendelkezésünkre. Nem tudunk lekáderezni senkit. Olyan embereket igyekszünk magunk közé fogadni, akiket ismerünk, vagy az ismerõsünk ismer. Igyekszünk az olyanokat kiszûrni, akik már túl vannak fûtve a feszültségtõl és persze azokat is, akiket valahonnan, valamilyen szándékkal küldenek. A Magyar Gárda nem lesz arctalan tömeg, mert szervezett kereteken belül fogunk mozogni. Megtaláljuk a helyes utat.

Czene Csaba2007-09-28 09:46:12


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül