Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353398    
Honlapkeszites

Egy hét múlva postázzák az értesítõket

Egy hét múlva kezdik kézbesíteni az érintett több mint nyolcmillió választópolgárnak az október 12-i önkormányzati választásról szóló értesítõt.


A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitûzésérõl és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Az értesítõket az augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelõen nyomtatják ki, azok kiküldésével az iroda a Magyar Postát bízta meg.
A 8,02 millió választópolgárnak legkésõbb augusztus 25-ig postázzák az értesítõt a lakcímükre arról, hogy szerepelnek a névjegyzékben. Ha valaki nem kapja meg, akkor az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához - a helyi jegyzõhöz - fordulhat; ekkor új értesítõt állítanak ki.
Az értesítõ a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektõl eltérõen az értesítõ - a visszaélések elkerülése érdekében - nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját. Külön értesítõ tájékoztatja a választópolgárt arról is, ha már felvetette magát valamelyik nemzetiség névjegyzékébe is.
A választópolgárok az értesítõn szereplõ adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselõ- és polgármesterjelöltet, valamint listát.
Az értesítõ tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a szavazókör akadálymentes-e.
Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az októberi önkormányzati választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-ig kell megkapniuk az értesítõt.

 

MTI - Kanizsa2014-08-10 23:08:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül