Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319454    
Honlapkeszites

Szeptember közepéig küldhetik be kreatív pályázatukat a fiatalok

Az Országos Tûzmegelõzési Bizottság eredetileg május elején hirdette meg „Hatékony tûzmegelõzési kommunikáció” címû kétkörös – országos és megyei –, felmenõ rendszerû alkotópályázatát a 10-18 év közötti fiatalok számára. A nyári szünetre való tekintettel a július végi határidõt a bizottság szeptember tizenötödikéig meghosszabbította.


A cél, megtalálni azokat a különösen kreatív, ötletes és tetszetõs kommunikációs megoldásokat, amelyekkel az eddigieknél is hatékonyabban érhetõ el a tûzmegelõzéssel érintett célközönség. A megyei bírálóbizottságot az igazgató által felkért, a megyében tevékenykedõ mûvész, múzeumigazgató, médiaszakember vezeti majd, az országos bírálóbizottság elnöke pedig Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának vezetõje lesz.

A pályamunkákat négy kategóriában várják. A plakát mûfajban készíthetõ A4-es méretû grafika vagy fotó, avagy weboldalakra tervezett banner is. Ugyancsak lehet pályázni hanganyaggal – tizenöt másodperces rádiós spotot kell elkészítenie a versenybe nevezõnek, amely természetesen a tûzmegelõzés témáját népszerûsíti. A videós-filmes kategóriában ugyanezt várják a versenyzõktõl a pályázat kiírói egy harminc másodperces kreatív film formájában. További lehetõségek nyílnak a negyedik kategóriában – itt weblappal, bloggal, közösségi oldal tervével és mobil eszközökre készített alkalmazással is lehet pályázni.

A megyei bírálóbizottság kategóriánként három-három, tehát összesen tizenkét alkotást díjaz majd. A kisorsolásra szánt díjak között egy darab kétnapos, négy fõ részére szóló balatonföldvári szállodai ellátás is szerepel. Az elsõ helyen végzett alkotások automatikusan részt vesznek az országos versenyben. A bírálatnál a kreativitás, az esztétika, a nyelvtan, a társadalmi hasznosság és természetesen a tûzvédelmi szakmai szempontok figyelembevételével dönti el a sorrendet a zsûri.

A pályamûveket e-mail-ben vagy elektronikus adathordozón lehet benyújtani szeptember 15-ig a fõvárosi, illetve a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok postacímére. A pályázóknak fel kell tüntetniük nevüket, életkorukat, e-mail címüket, mellékelniük kell továbbá szülõjük vagy gondozójuk beleegyezõ nyilatkozatát is. Az életkori határok tekintetében a pályázónak a beérkezési határidõ napján betöltött életkorát veszik figyelembe a bírálók.

A megyei pályázatok eredményét szeptember 22-én, az országos eredményeket szeptember 30-án teszik közzé - olvasható a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Forrás: BM OKF

Kanizsa2014-08-08 09:35:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül