Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353561    
Honlapkeszites

Önkormányzat 2014 - Bemutatta zalai jelöltjeit a Jobbik

A három legnagyobb zalai város polgármesterjelöltjét, valamint megyei listavezetõjét mutatta be a Jobbik csütörtökön, a zalaegerszegi megyeháza elõtt tartott sajtótájékoztatón.
 


Zakó László, a párt megyei elnöke elmondta: Zalaegerszegen Pete Róbert, Nagykanizsán Gábris Jácint, Keszthelyen pedig Selmeczy Zsuzsa indul a Jobbik polgármesterjelöltjeként, önmagát pedig a párt megyei listavezetõjeként mutatta be.
Közölte: a párt legfõbb programja Zalában az elvándorlás megszüntetése, a munkahelyteremtés és a meglévõ álláshelyek megõrzése, a maradék önkormányzati vagyon elherdálásának megakadályozása, valamint a korrupció feltárása és felszámolása.
Zakó László azt mondta, hogy a Jobbik "mint az ország második legnagyobb politikai ereje" az önkormányzatokban is folytatni szeretné a tavaszi választáson elért sikereit. Legfõbb célja, hogy a vidék megtartó erejének erõsítése ne csak üres kifejezés legyen, hanem valódi tartalmat kapjon.
A volt országgyûlési képviselõ a három jelöltet bemutatva szólt arról is, hogy polgármesteri és egyéni képviselõi posztért egyaránt indulnak az októberi választáson, valamennyien járatosak a helyi ügyekben, hiszen jelenleg is önkormányzati képviselõként tevékenykednek. Kitért arra, hogy Zalában a jobbikosok nem minden településen indulnak önálló jelöltként, fõként a kisebb falvakban függetlenként méretik meg magukat, míg az "erõsen fideszes beágyazottságú" városokban, mint Lenti vagy Hévíz, nem állítanak önálló polgármesterjelöltet.
A 39 éves, történész végzettségû, jelenleg családi vállalkozó Pete Róbert zalaegerszegi jelöltként arról beszélt: a Fidesz 20 éves irányítása alatt a városban tömegesen szûntek meg munkahelyek, a meglévõk jó része pedig "gyalázatos bért" fizet a dolgozóknak. Jelentõs problémákat lát az önkormányzati lakásgazdálkodásban, mert olyanok is olcsón kapnak bérlakást, akik nem képesek együtt élni a közösséggel.
A 33 éves informatikus-tanár, számítástechnikai igazságügyi szakértõ Gábris Jácint nagykanizsai jelöltként azt fogalmazta meg, hogy a városból már nem csak a fiatalok mennek el, teljes családok elvándorlása indult meg. Egyre több munkahely zár be, ezért szükséges a meglévõk megõrzése, támogatása.
A 39 éves, tanári végzettségû, jelenleg fõállású anya Selmeczy Zsuzsa keszthelyi jelöltként úgy vélekedett, hogy a város elöregszik, csökken a lélekszáma, mert nagyon sokan hagyják el. Szerinte a munkahelyek védelmét az önkormányzati érdekeltségekre is ki kellene terjeszteni, ahol szintén jelentõs létszámleépítések voltak az elmúlt években.

MTI - Kanizsa2014-08-07 12:39:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül