Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357418    
Honlapkeszites

Mintegy 140 ezren látogattak el a Mûvészetek Völgyébe

Mintegy 140 ezren látogattak el idén a Mûvészetek Völgyébe, amelynek programjai vasárnap este fejezõdtek be.


A július 25-tõl augusztus 3-ig tartó rendezvénysorozaton Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden 55 helyszínen 1500 fellépõ közremûködésével mintegy ezer programot szerveztek. Kapolcs és a környék összes szálláshelye foglalt volt - tájékoztatták a szervezõk vasárnap az MTI-t.
A legrégebbi helyszín a völgyben az ötödször megnyitott Palya-udvar, az énekesnõ idén 18-szor lépett fel, 14 teltházas koncertnek adott otthont. Hobo 200 dalt énekelt el a 10 nap alatt, a Kaláka Versudvarban 75 programon vehettek részt a látogatók, több mint 300 új vers született.
A legtöbb szereplõje a hagyományõrzõ Muharay udvarnak volt 700 fellépõvel. Sikeresen mutatkozott be a Design Terminál, ahol 26 magyar designer, tervezõ, illetve 7 kiállító startup cég termékét és technológiai fejlesztéseit tekinthették meg, formabontó beszélgetéseiken 42 meghívott vendég volt jelen. A szintén sikeresen debütáló Harcsa Veronika udvarban a 9 esti koncert teltház mellett zajlott, 3 külföldi fellépõt láthattak, Harcsa Veronika 32 alkalommal állt színpadra.
A Blue sPot Caféban 60 kilométernyi gitárhúrt pendítettek meg, és 100 szájharmonika szóló hangzott el, az esti koncertek teltház és külön forgalomirányítás mellett zajlottak, az éjszakai, szintén teltházas örömzenéléseken a különbözõ színpadokról mintegy 100 fellépõ fordult meg.
Sokakat vonzott még Jancsi bácsi udvara, a taliándörögdi Õsök Háza, a Református udvar és a Völgyben nyílt mintegy 50 kiállítás. A Társasjáték Völgyben kétszáz különbözõ játékkal játszhattak az érdeklõdõk, a Zöldprogramok keretében szervezett túrákon és elõadásokon 700-an vettek részt. A Színház Színpadon hét társulat 22 elõadását, a Völgykomolyzene programjain 110 fellépõ mûsorát tekinthették és hallgathatták meg a vendégek. Az Éltetõ Völgyben 60 Balaton-felvidéki település mutatkozott be kézmûveseivel, mûvészetével, õstermelõivel. A Kapolcsi Kék Abrosz udvarokban nyolc konyha kínálta a helyi, házias ízeket.
A völgyvendégek idén mintegy 3 hektoliter vért adtak. Több mint 500 köbméter hulladék gyûlt össze, nagy része szelektíven - olvasható a szervezõk közleményében.

MTI - Kanizsa2014-08-04 07:55:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül