Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774068    
Honlapkeszites

Ezer program tíz napon át a Mûvészetek Völgyében

Csaknem ezer program közül válogathatnak a Mûvészetek Völgyének idei látogatói július 25-tõl tíz napon át Kapolcson, Vigántpetenden és Taliándörögdön - mondta el az MTI-nek a fesztiváligazgató.


Márta István hozzátette: immár 24. alkalommal ad otthont a völgy a fesztiválnak, amely 53 helyszínen 1500 fellépõvel várja az érdeklõdõket. A több száz éves települések különleges közösségi térré alakulnak át: kézmûvesek, tíz napig a közönséggel és a helyi lakosokkal együtt élõ mûvészek, zenészek veszik birtokba a máskor csendes Balaton-felvidéki falvak utcácskáit, tereit, udvarait.
Kapolcson a már megszokott helyszínek és elõadók mellett - mint a Palya-udvar, a Kapolcsi Hobo Klub, a Kaláka Versudvar vagy a hagyományõrzõket összefogó Muharay Szövetség - számos új fellépõvel, programmal és helyszínnel bõvül idén a kínálat. Ilyen például Harcsa Veronika saját udvara, a Fonó együttes FolkUdvara, a hazai start-up közösségeket bemutató Design Terminál udvar és az ifjúsági darabokat és amatõr társulatokat bemutató Színház Színpad - mondta a fesztiváligazgató.
Márta István hozzátette: 60 település mutatkozik be az Éltetõ Völgy programsorozat keretén belül, a helyi kulturális értékeket a taliándörögdi Õsök Háza vonultatja fel, a Kék abrosz mozgalom pedig több kapolcsi porta összefogásának köszönhetõen a gasztronómia lokális értékeit mutatja meg.
Hozzáfûzte: a hajnalig tartó koncertek, a tánc, a színházi és könyvbemutatók mellett játszóházak, filmvetítések, zenés erdei séták, képzõ- és iparmûvészeti kiállítások egész sora várja a látogatókat.
Márta István kiemelte: Vigántpetend határában, Csórompusztán ismét letáborozik a Hello Wood nemzetközi építésztalálkozó fiatalokból álló alkotóközössége, akik a fesztivál ideje alatt született munkáikat ki is állítják.
Az eddigi tapasztalatok alapján idén csaknem 100 ezer látogatóra lehet számítani a Mûvészetek Völgyében - tette hozzá a fesztiváligazgató.

 

MTI - Kanizsa2014-07-24 07:41:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül