Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414951    
Honlapkeszites

Kedvezõ balatoni fõszezonra számít az MT Zrt.

Az eddigi eredmények alapján a Magyar Turizmus (MT) Zrt. arra számít, hogy a nyári fõszezon is jól alakul a Balaton régióban; a partnerek kedvezõ elõfoglalási adatokról számoltak be, a Balaton magas vízállása jó feltételeket teremt ahhoz, hogy a víz minõsége kitûnõ maradjon - mutat rá keddi hírlevelében az MT Zrt.


A KSH adatai szerint 2013-ban a régió kereskedelmi szálláshelyein 1,354 millió vendég töltött el 4,6 millió vendégéjszakát, ez a vendégek és a vendégéjszakák számában is 5,3 százalékos növekedés volt az elõzõ évhez képest.
A kedvezõ tendencia 2014 elsõ négy hónapjában is folytatódott: a KSH legfrissebb adatai szerint a Balaton régióban 2014. január-áprilisban 10,5 százalékkal több vendéget és 7,5 százalékkal több vendégéjszakát regisztráltak az elõzõ év azonos idõszakához képest. Ez a belföldi vendégéjszakák 10,1 százalékos és a külföldi vendégéjszakák 3,6 százalékos növekedésének köszönhetõ.
Kiemelik, hogy a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma alapján a Balaton a legnépszerûbb turisztikai régió a belföldi utazók körében, a külföldi vendégforgalom tekintetében pedig Budapest után a második leglátogatottabb turisztikai célpont. A legnépszerûbb magyarországi városok listáján is több város szerepel a Balaton régióból: Hévíz, Siófok, Balatonfüred, Zalakaros, Balatonszemes, Keszthely.
A Balaton turisztikai régióban található a magyarországi kereskedelmi szálláshelyi férõhelyek több mint 25 százaléka. A vendégek 15,3 százaléka a vendégéjszakák 20,2 százalékát tölti a magyar tengernél. A régióban regisztrálják a belföldi vendégek 22,4 százalékát, a belföldi vendégéjszakák 26 százalékát, illetve a külföldi vendégek 8,1 százalékát, a külföldi vendégéjszakák 14,9 százalékát.
A vízparti utazások jellemzõinek köszönhetõen az átlagos tartózkodási idõ - 3,4 nap - meghaladja az országos átlagot - emeli ki a közlemény.
Az MT Zrt. kiemelten kezeli a Balaton régió népszerûsítését - jelezték a hírlevélben. A társaság nemzeti turisztikai marketingtervben is kiemelt régióra fókuszálva egész évben számos akciót és kampányt bonyolít le bel- és külföldön, együttmûködésben az érintett szakmai szervezetekkel és turisztikai szolgáltatókkal.
A www.itthon.hu oldal Nyár – 2014 menüpontjában lehet válogatni egyebek között a legjobb strandok, a nyár legjobb kulturális, gasztronómiai és családi fesztiváljai között.

MTI - Kanizsa2014-07-09 10:10:00


További hírek:


KÖZÉLET ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül