Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774115    
Honlapkeszites

Színes programok a nyári szezonban Keszthelyen

Lovas- és huszárprogramokkal, régmúlt idõk vásárának felidézésével, folklór zenével, könnyû- és komolyzenei koncertekkel, musicallel, színházi elõadásokkal, valamint sportrendezvényekkel készülnek a nyári szezonra Keszthelyen.


A Balaton-parton megkezdõdnek a zenepaviloni koncertek, a karmelita bazilikában orgonakoncert-sorozat indul, a városi strand pedig különbözõ sportrendezvények helyszíne lesz - közölték a szervezõk az MTI-vel.
A szervezõk szándéka szerint a legnagyobb szabású nyári fesztivál a KeszthelyFest lesz, amelyet elsõ alkalommal rendeznek meg. Július 11-tõl három napon át három helyszínen zajlanak az események: a Festetics-kastély parkjában lovas- és huszárprogramokkal, régmúlt idõk vásárának felidézésével és a Hair címû musical bemutatójával várják a látogatókat. A történelmi belváros sétálóutcájában a folkprogramok mellett gasztronómiai különlegességeket, valamint a magyar pálinkaházak termékeit is megkóstolhatják a résztvevõk. A Balaton-parton "fanyûvõ játékparkot" építenek ki. Az esti koncerteken számos együttes lép fel, mások mellett a Ghymes, az Amadinda Ütõegyüttes, a Magyarvista Social Club, a Cimbaliband, az Igricek és az Alma Együttes szórakoztatja a közönséget.
Július 18-tól népzenei és néptáncfesztivált rendeznek. A Balaton-parton kiépített Zenepavilonban a magyar mellett szerb, horvát, német, görög és bolgár táncokat mutatnak be, szombat este pedig a nézõk is táncra perdülhetnek.
Július 25. és 27. között már dzsesszmuzsika szól a Zenepavilonban: a JazzFröccs címû zenei program - amely a KeszthelyFesthez hasonlóan új kezdeményezés - borkóstolással és gasztronómiai különlegességekkel egészül ki.
A hagyományos - sorban a huszonkettedik - keszthelyi borünnep, a zalai borcégér július végén kezdõdik el. A borfelvonulás a Fõ tértõl egészen a Balaton-partig tart majd, ahol borházak és pecsenyesütõk várják a fesztiválozókat. Öt napon át délutánonként játszóházakat, esténként koncerteket, táncházat tartanak, esténként pedig utcabállal fejezõdik be a nap.
A Balaton-parti programokkal párhuzamosam a Festetics-kastélypark szabadtéri színpadán megkezdõdnek a Keszthelyi Nyári Játékok. Július 24-én, a nyitóelõadáson a Hét boszorka címû zenés produkciót mutatja be a Centrál Színház társulata, majd Michael Frayn Függöny fel! címû bohózatát tûzik mûsorra.
A programokról bõvebb információ olvasható a www.keszthely.hu oldalon.

 

MTI - Kanizsa2014-07-06 08:12:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül