Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590466    
Honlapkeszites

Asztalitenisz: újabb NB I-es csapat Kanizsán?

Az asztalitenisz Nemzeti Bajnokság küzdelmeiben a zalai csapatok közül négy is érmesként zárt és Jakabfi Imre, a Zala Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke köszöntötte az együttesek képviselõit.
A 2013/2014. bajnoki évben két nõi és hat férfi csapat indult a NB-s bajnokságokban és közülük került ki négy érmes.
- Hosszú évekig csak a Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE indított csapatot, illetve csapatokat a nõi mezõnyben - kezdte Jakabfi Imre. - Örvendetes, hogy az elmúlt bajnokságban már a Hévíz is indíthatta nõi csapatát. A kanizsaiak végül ötödikek lettek, míg az újonc héviziek a dicséretes kilencedik helyet szerezték meg.


A férfiak mezõnyében a Hévíz elsõ csapata az NB I Nyugati csoportjában szerepelt, ahol a kilencedikként zártak. Az NB II-ben három zalai csapat szerepelt, a Gyenesdiás és a Vonyarcvashegy a Nyugati csoportban, míg a Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE a Dél-Nyugati csoportban játszott. Az NB III Nyugati csoportjában a Hévíz II, az NB III Dél-Nyugati csoportjában a Zalakomár szerepelt.
- Az NB II-es férfi csapatok közül a Kanizsa Sörgyár SE a második, a Gyenesdiás pedig a harmadik helyen végzett - folytatta a megyei szövetség elnöke. - Az NB III-as Hévíz és Zalakomár egyaránt bajnok lett, így a következõ évben várhatóan mindketten egy osztállyal feljebb léphetnek. A kanizsai férfi csapat is jogot szerezhet az NB I-ben való indulásra, így szerencsés esetben akár négy zalai NB I-es csapatnak is szoríthatunk a következõ bajnokságban. A kanizsai lányok szeretnének a következõ évben a dobogóra lépni és talán újra esély lehet az Exta ligába jutásra.

A képen a négy zalai érmes csapat képviselõje látható: Raposa Roland (NB III, Hévíz II), Szõllõsi Márk (NB II,Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE ), Bontó Ferdinánd (NB II, Gyenesdiás), Lukács Zsolt (NB III, Zalakomár)

P.L.2014-07-01 10:09:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül