Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408319    
Honlapkeszites

XI. Dunántúli Vasutas Nyugdíjas Klubok Kulturális és Baráti Találkozója

XI. alkalommal rendezte meg a VOKE Kodály Zoltán Mûvelõdési Ház a dunántúli vasutas nyugdíjas klubok találkozóját. Ez alkalommal két napra érkeztek, szombaton egy kellemes drávai hajókiránduláson vettek részt.


A rendezvényt Kámánné Szép Terézia, az intézmény igazgatója nyitotta meg. A találkozó jelentõségérõl kiemelte: a mai kulturális és baráti találkozó azért nagyon fontos, mert az összefogásról, a szeretetrõl, a baráti kapcsolatok ápolásáról szól.
A városvezetés nevében Dénes Sándor alpolgármester köszöntötte Székesfehérvár, Sopron, Celldömölk, Tapolca, Pécs és természetesen Nagykanizsa egykori vasúti dolgozóit, vasutasait. „Fontosak ezek a találkozók, hiszen mesélnek az elmúlt évtizedekrõl, a máról, és elõjön sok szép emlék. Önök nagyon sokat tettek ezért az országért, a nemzetért, a családjukért, a vasútért, és erre mindannyian büszkék lehetnek.” S hogy Nagykanizsa miként segíti idõsödõ polgárait, arra példákat is hozott fel az alpolgármester.
Horváth László, a Vasutas Nyugdíjas Klubok Országos Szövetségének elnöke elöljáróban elmondta, szívesen jönnek Nagykanizsára, mert a szereteten, a megbecsülésen kívül mindig érzik azt, hogy a nyugdíjas társadalom is valakinek számít.
Majd megfogalmazta, hova jutottak el napjainkig, és merre tartanak a jövõben a nyugdíjasok.
Horváth László tevékeny szerepet játszik az országban mûködõ vasutas nyugdíjas klubok összefogásában, nagy hangsúlyt fektetve a vasutas hagyományok ápolására, valamint a klubok és a Vasutas Országos Egyesület tagintézményei közötti jó kapcsolat kialakítására. Nem feledkeztek meg a névnapjáról sem a kanizsaiak. Igaz, nem vonatot, síneket vagy építõköveket kapott, hanem egy jelképes „aranyrögöt” pezsgõvel.
A gálamûsorban Kárász Tímea nóta és operett énekes, valamint a mûvelõdési ház Kodály Zoltán Énekkara köszöntötte elõadásával a Dunántúlról érkezett vendégeket.

B.E.2014-06-29 08:54:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül