Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320023    
Honlapkeszites

Újjáalakul a párt, Göndör nem fordít hátat a politikának

Többek között errõl számolt be hétfõi sajtótájékoztatóján az Együtt - A Korszakváltók Pártja nagykanizsai alapszervezete. A párt Zala megyei 3-as számú választókerületének elnöke, Bogár Ferenc és Göndör István az említett politikai formátum legutóbbi gyûlésén történtekrõl tájékoztatta a média képviselõit.


Elöljáróban Bogár Ferenc elmondta, a párt frissen alakult tanácsadó testületének elnöke, Bajnai Gordon, Göndör Istvánt kérte fel politikai tanácsadójának. A korábbi országgyûlési képviselõ (jelölt) ily’ módon támogatja a jövõben Bajnainak, illetve csapatának munkáját. Bogár Ferenc megjegyezte: õ maga tisztségért nem „jelentkezett” a pártban.
Majd áttért az Együtt - A Korszakváltók Pártja szombati gyûlésén született döntések ismertetésére. Kihangsúlyozta, szervezetük – a Párbeszéd Magyarországért Párttal szövetségben – ma az ország legfrissebb politikai ereje.
- Amíg 2012-ben mozgalomként indultunk, a választásokra készülve már párttá alakultunk. A júniusi taggyûlésünkön viszont átalakítottuk mûködésünket.
Vázolván, hogy megszüntették a platformokat, a kettõs párttagságot. Elfogadták az új alapszabályukat, valamint ráncba szedték a szervezet egészét, különös tekintettel arra, ami a tagépítésre vonatkozik.
- A következõ háromnegyed évben ugyanis ki kell bõvítenünk a pártot, alulról építkezve egy új néppárt alapjait kell megteremtünk – ismertette Bogár Ferenc, továbbfûzve, hogy jövõ év februárjának tájékán bevezetik az elnöki, illetve kettõs alelnöki rendszert és megteremtik a feltételeit egy önálló karakterû, modern, európai néppártnak.
Céljaikról szólván elmondta, a hitelesség és a bizalom visszaszerzésére, a magyar politika megújítására, a demokrácia, a magántulajdon tiszteletére, védelmére törekszenek.
- Képesek vagyunk tanulni hibáinkból – folytatta Bogár – hiszen legfõbb tanulsága számunkra az elmúlt idõszaknak az, hogy rossz kompromisszumok mentén kötött szövetségért a jövõben nem szabad lemondanunk a korszakváltás törekvéseirõl. Egyéni ambícióktól vezérelt szövetségesek helyett pártunknak önállóan, vegytisztán kell képviselnie értékeit, elképzeléseit.
Kijelentette azt is, hogy „egyre többen ismerik fel a Fidesz korrupt, hazug kormányzását.”
- Ezért is nõ azok száma, akik csatlakoznak hozzánk, mert egyetértenek a korszakváltás szükségességével. Ennek sikeres megvalósításához új, hiteles személyekre, megvalósítható programokra, a Fideszt leváltani képes pártra van szükség – szögezte le Bogár Ferenc. Kijelentve, a korszakváltás 2018-ban sikerülni fog, és azt, hogy már az õszi önkormányzati választásokra is készülnek.
- Városunkban is harcolni kell a korrupció, a klientúra lebontásáért, a szakmai teljesítmények elismeréséért, a helyben élõ emberek boldogulásáért. Éppen ezért megkezdtük tárgyalásainkat a Fidesz leváltásáért tenni akaró pártokkal, civil szervezetekkel. Mi új arcokat, a város és a megye iránt elkötelezett, illetve dolgozni akaró embereket szeretnénk látni a köz szolgálatában. Ennek folytán nem kívánunk együttmûködni olyan szervezettel vagy személyekkel, akik a fenti követelményeknek nem felelnek meg – zárta mondandóját Bogár.
A sajtótájékoztató végén újságírói kérdésre válaszolva immár Göndör István kapott szót. Elmondta, Bajnai csapatában a testület stratégiájának, identitásának meghatározása lesz a fõ feladata. A célból, hogy egy modern, szociáldemokrata párt jöhessen létre.
- Ugyan még nem vagyok tagja a pártnak, de tervezem, hogy belépek – mondta Göndör. Hozzátéve, ugyan nem elsõ vonalbeli politikus lesz, ám így sem fordít hátat a politikai életnek. Bajnai politikai tanácsadója úgy vélekedik, sok új arc lesz a megújult pártban.

Szabó Zsófia2014-06-23 17:53:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül