Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760817    
Honlapkeszites

Nyári programkavalkád a Kanizsai Kulturális Központban

A Kanizsai Kulturális Központ idén is színes nyári programokkal készül, melyeket Kovácsné Mikola Mária igazgató, Horváthné Gelencsér Edit intézményegység-vezetõ és Ecsediné Czinki Tünde mûvelõdésszervezõ sajtótájékoztató keretében ismertetett.

Ahogy megtudtuk, a rendezvények sorát június 24-én, holnap a Szent Iván Éji Vígasságok nyitja, melyet ezúttal új helyszínen a Medgyaszay Ház elõtti téren rendeznek meg. A mûsor a Nagykanizsa Város Vegyeskarának fellépésével indul 20 órakor, melyet a Fantázia Tánczenekar követ. A hagyományos tûzugrásra pedig 22 órától kerül sor.
A nyáresti szerenádoknak, összesen négynek az Erzsébet téri Zenepavilon ad otthont, ahol július 2-án 19.30 órától a Nagykanizsai Fúvószenekar nyári koncertje biztosítja a jó hangulatot Tatár Csaba vezetésével. Július 17-én friss és szerelmes nótacsokorral készül a Tüttõ János Nótakör Major Lajos vezetésével. Majd ismételten a fúvószenekar kezeskedik a jó hangulatról augusztus 6-án, melyet a 13-án a Bacskay Zoltán klasszikus gitárzenéje és Tulman Géza népszerû slágerösszeállítása követ.


A nyári idõszak sem marad kiállítások nélkül. Ahogy Horváthné Gelencsér Edit kiemelte a XXIV. Zalai Nemzetközi Mûvésztelep záró kiállítására augusztus 7-én kerül sor 17 órától. A tárlat kurátora Angyal Mária mûvészettörténész lesz. A következõ kiállítást az augusztus 20-i ünnepkörhöz kapcsolódva a HSMK népi hímzõ mûhelyének munkából és Tislér Zoltán fafaragó alkotásaiból rendezik. A Magyar Fotográfia Napja alkalmából Kiss Nándor és Varga Szilárd képeibõl nyílik tárlat augusztus 28-án 18 órától a színházi elõcsarnokban.
Ezt követõen Ecsediné Czinki Tünde ismertette a Zenés, táncos est a gesztenyefák árnyékában elnevezésû rendezvény részleteit, melyeknek a Medgyaszay Ház elõtti tér ad otthont. A programok sorát a június 27-i (20 óra) Zinger zenekar fellépése nyitja, melyet július 10-én a nyári utcabál követ a Zéró zenekar közremûködésével. Augusztus 27-én pedig a Magyar Operett Orfeum mûvészeinek a mûsora következik Márton Fruzsina és Sári Gábor elõadásában, akik operett, sanzon és kuplé számokat adnak elõ
Július 5-én és 6-án a Hagyományok napi búcsúra invitálják az érdeklõdõket, melyet a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház udvarán rendeznek meg. Elsõ nap a búcsúi bállal kezdenek, mely zenét a Mura Band szolgáltatja. Másnap a 16 órától az Árvácska Dalkör lép színpadra, melyet a Zalagyöngye Táncegyüttes, operett est, a Kutyakölykök, valamint a Csipa és a Kisamerika fellépése követ.
Július 15-én a Gergely Theáter elõadását, a Paprikáscsirke, avagy stex és New York zenés vígjátékot tekinthetik meg az érdeklõdõk a Hevesi Sándor Mûvelõdési Központban. Augusztus 14-én a Roxinház Kaposvár elõadását élvezheti a nagyérdemû, akik a Hair musicalt mutatják be.
Július 30-án Szõke Niki Quartetje szórakoztatja a közönséget a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház udvarán. Az est vendégmûvésze Jimmy Wormworth lesz, közremûködik Szõke Nikoletta (ének), Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Barcza-Horváth József (bõgõ) és Juhász Márton (dob).

V.M.2014-06-23 13:55:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül