Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781036    
Honlapkeszites

Múzeumok éjszakája - Hintó, Dottó és Cadillac is várja a keszthelyi látogatókat

Városnézõ kisvonattal szinte az összes keszthelyi múzeum és nyilvános magángyûjtemény megtekinthetõ ma, a Múzeumok éjszakája keretében, a látogatók a hintótól a Dottón át a Cadillac-ig számos közlekedési eszközzel is találkozhatnak.


A város mûvelõdési központja India varázslatos világát idézi meg egy kiállítás, a gasztronómia, a jóga, a meditáció és a tánc jóvoltából. A Balatoni Múzeum nosztalgiázni hívja az érdeklõdõket az Így éltünk a '70-es években címmel nyíló kiállítással, korabeli fotókkal és filmekkel, de Hobó önálló estje és éjszakai retró diszkó is a program része.
A Festetics-kastély összes kiállítása és gyûjteménye, a hintómúzeum, a pálmaház, a vadászati és a modellvasút-kiállítás is fogad látogatókat szombat éjjel, amikor zenei csemegeként a Boombatucada dobosai, illetve Denis Biancucci és Domenico Menini elõadásában örökzöld olasz slágerek is kikapcsolódást kínálnak. A Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely élménygazdasága állatsimogatóval és veterán traktorok indításával csábítja az érdeklõdõket.
A számos keszthelyi magángyûjtemény közül a Rádió és Televízió Múzeum, a Népviseletes Babamúzeum, a Történelmi Panoptikum, Csigaparlament, a Játékmúzeum, a Nosztalgia- és Giccsmúzeum, valamint az Erotikus Panoptikum is nyitva áll, a Múzeum Zoo pedig az egzotikus hüllõ- és rovarkiállítás mellett akár éjszakai lepkészésre is lehetõséget kínál.
A Szendrey Júlia-emlékszobában a névadó meséit és Andersen-mesefordításait olvassák fel, a Kályhák Házában pedig a kályhacsempe préselését próbálhatják ki a látogatók. Idén elõször a Cadillac Múzeum is részt vesz a programsorozatban, az elmúlt száz év autócsodái mellett márkatörténetrõl és más érdekességekrõl is informálódhat a közönség.
Ezen a hétvégén a Belvárosi Kereskedõk Egyesülete A bor összehoz Keszthelyen címmel háromnapos belvárosi borfesztivált is rendez, így szombat éjszakára a kulturális kikapcsolódás mellé borászati, gasztronómiai programot is kínálnak a járókelõknek. Keszthelyen egy közös jeggyel és ingyenes városnézõ kisvonattal minden múzeumi helyszín elérhetõ lesz szombat éjszaka.

 

MTI - Kanizsa2014-06-21 11:12:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül