Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590436    
Honlapkeszites

Kajak-kenu: megtörtént a hajótároló ünnepélyes átadása

Elkészült a Kanizsa Kajak-Kenu Klub új hajótárolója, melyet délelõtt adtak át ünnepélyes keretek között rendeltetésének, vagyis a fiatal kajakos palánták már hivatalosan is onnan hozhatják elõ hajóikat edzéseik, versenyeik alkalmával a kanizsai Csónakázó-tó partján.

- Van már csapatunk és most már tárolónk is
- köszöntötte a szép számban megjelenteket Sári Nándor, a KKKK elnöke. - Nagyon örülünk, hogy eljött ez a pillanat, és a hazai szövetség, a helyi önkormányzat, valamint támogatóink áldozatos segítsége kellett ahhoz, hogy mindez megvalósulhasson. Persze, nem csupán az épületek terén, de a hajóparkunk esetében is nagy horderejû bõvülésrõl számolhatok be. Ahogy láthatják, most is rengetegen vagyunk a kajakosok telephelyén, s nem csupán tanítványaink, de más sportágbeliek, ezúttal például fiatal vízilabdázók is a vendégszeretetünket élvezik.


- A gyerekek a kanizsai kajakos klubnál olyan sportágba kóstolhatnak bele, amiben a magyarok különösen sikeresek, ráadásul ezt olyan környezetben tehetik, mint az itteni Csónakázó-tó - fogalmazott Cseresnyés Péter nagykanizsai polgármester. - Reméljük, hogy a nem is oly' távoli jövõben ilyen keretek között a dobogós helyen végzett versenyzõiket is köszönthetjük majd az itteni központjukban.
- Magyarország legeredményesebb olimpiai sportága a kajak-kenu az utóbbi húsz esztendõben, vagyis egy igazi honi sikersportág körülményei javultak nagy mértékben a kanizsai egyesületnél - ezt már Schmidt Gábor, a Nemzeti Sportközpontok fõigazgató-helyettese mondta. - Sári Nándor neve számunkra garancia arra, hogy itt minõségi munka folyik a sportágon belül, s nem is lehetett kérdéses, hogy jó helyre került azon támogatás, mely a hajótároló elkészültéhez szükségeltetett.
Az Európai Unió és az állam támogatásával 15 millió forintból készülhetett el az új kajakos épület és a klubnál eltökéltek abban, hogy a régi tárolót is felújítják a közeljövõben.

P.L.2014-06-20 12:25:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül