Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408324    
Honlapkeszites

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi színház igazgatója

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, miután a városi közgyûlés csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta a teátrumot jelenleg is vezetõ színmûvész újbóli kinevezését.


Gyutai Csaba (Fidesz) polgármester a közgyûlésen azzal indokolta a döntést, hogy a zalaegerszegi színházban jó színvonalú, népszerû produkciókat láthatott a közönség, rekordokat döntõ elõadásszámot sikerült elérni. Besenczi Árpád kinevezése 2015 februárjától újabb öt évre szól.
Besenczi Árpád az MTI-nek azt mondta: a teátrum célja, hogy továbbra is minõségi elõadásokat állítsanak színpadra és minél többen járjanak színházba.
A teátrum nem élhet "elefántcsonttoronyként" a városban, részt kell vennie a megyeszékhely hétköznapjaiban és nézõket vonzó produkciókat kell létrehoznia - hangsúlyozta Besenczi Árpád.
Hozzátette: az elvégzett munkára büszkék lehetnek, de még sok megoldandó feladat van hátra. Továbbra is olyan darabokat - operettet, musicalt, vígjátékot, kortárs darabokat - kell színpadra állítani, amelyek vonzzák a közönséget és nemcsak szórakoztatják, hanem el is gondolkodtatják nézõket. Mindezek mellett a felnövekvõ generáció problémáival is foglalkoznak, ezért interaktív játék formájában a népszerû tantermi deszka program tovább folytatódik - beszélt a tervekrõl Besenczi Árpád.
A zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház az elmúlt évadban 311 elõadását tartott, a produkciókat csaknem 72 ezer nézõ látta. Az elõadásokra több mint 9 ezer bérletet váltottak, a teljes bevétel megközelítette a 104 millió forintot.
Besenczi Árpád színmûvészt 2009. februárjától nevezte ki a zalaegerszegi közgyûlés a Hevesi Sándor Színház igazgatójának. Akkor az MTI kérdésére úgy fogalmazott; korszerû, jó népszínházat szeretne kialakítani Zalaegerszegen. Az igazgató kinevezése 2015 februárjában jár le. Az igazgatói székért egyedüli jelentkezõként indult az idén kiírt pályázaton. Az önkormányzat kulturális bizottsága egyhangú, míg a szakmai bizottság nyolc igen és egy tartózkodás mellett javasolta újbóli kinevezését.

MTI - Kanizsa2014-06-20 08:35:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül