Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54780981    
Honlapkeszites

„Segítség a bajban” záró rendezvénye a Medgyaszay Házban

Mint arról már korábban beszámoltunk, május 4-én Zalakomárban leégett egy kétgyermekes család házának frissen megépített tetõtere, benne a család minden bútora, ruhája és technikai eszköze. Azóta rengeteg segítséget kapott a család. Most pedig a zalakomári önkormányzat és a Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület (NCKE) a civil segítségnyújtás utolsó fázisaként június 25-én 18 órától jótékonysági koncertet szervez a Medgyaszay Házban.


Ahogy Lengyák István, az NCKE koordinátora a témában rendezett sajtótájékoztatón elmondta, a Németh Roland, Némethné Mohari Helga és két ikergyermekük, Rolika és Ada a tûzben nem sérültek meg, ugyanis a szomszédok szerencsére meglátták a tetõtérbõl ömlõ füstöt, és riadóztatták a háziakat, akik az egészbõl mit sem észleltek. Ennek köszönhetõen idõben ki tudtak menekülni az épületbõl, melynek tetõtere a hatalmas szélben pillanatok alatt teljesen kiégett.
A helyi önkormányzat és a NCKE közös akciókat szervezett, melyhez csatlakoztak a környék civil és kulturális egyesületei, csoportjai, a kanizsai Mit tehetnék érted Karitatív Ifjúsági Közösség és az Arany Fény Adományközpont. A koordinátor kiemelte a hírrõl a helyi és az országos média is beszámolt, segítve ezzel a bajba jutottak támogatásának a megszervezését.
Kiskomáromban jótékonysági elõadást tartottak, ahol nagy számban vettek részt a segíteni akaró helybeliek, és jelentõs összeggel járultak hozzá az újjáépítéshez. A pénzbeli felajánlás összegyûjtésére az egyik nagykanizsai banknál a család részére a NCKE számlát nyitott, melyen eddig közel negyedmillió forint gyûlt össze.
A sajtótájékoztatón arról számolt be Lengyák István és a jótékonysági akcó résztvevõinek képviselõi, hogy a „Segítség a bajban” rendezvénysorozat záró elõadására kerül sor június 25-én, szerdán, hogy sikerüljön kiegészíteni az eddigi adományokat.
A jótékonysági elõadáson fellépnek az Igricek együttes, a Honvéd Kaszinó Diákszínpad és versmondói, a Magic Ritmo tánccsoport, Nagy Kata hastáncos, a Petrivente asszonykórus Rodek Ferencné vezetésével, valamint a Nikolics Zsanna és Fási Barnabás táncduó. A szervezõk a rendezvénnyel szeretnék megköszönni mindazok segítségét, a munkáját, akik részt vettek a Németh család támogatásában. Itt adják át a családnak a jótékonysági bankszámlán összegyûlt felajánlásokat is.

V.M.
 2014-06-18 14:44:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül