Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350384    
Honlapkeszites

Nyári színházi játékok az Egervári Várszínházban

A Csakazért is szerelem címû zenés játékkal nyári színházi programsorozat kezdõdik június 19-én a Zala megyei Egerváron, a Nádasdy-Széchenyi-várkastély udvarában felújított fedett színházban.
 


A Turai Ida Színház társulata a nyári játékokon öt színházi produkciót (összesen tizenegy elõadást) állít színpadra Halasi Imre, Mikó István, Topolcsányi Laura, Szirtes Gábor rendezésében a reneszánsz várkastélyban - mondta el a település polgármestere az MTI-nek.
Szíjártó József hozzátette; neves színmûvészek mutatják be a Csak semmi szexet kérem, angolok vagyunk címû kétrészes komédiát, az Imádok férjhez menni címû zenés vígjátékot, valamint a kísértetkomédiaként jegyzett Szellem a spájzban címû elõadást. A premierek sora a Gül baba címû operettel zárul augusztus 21-én. A klasszikusnak számító darabot a nyár utolsó hónapjában még két alkalommal, augusztus 22-én és 23-án láthatja a közönség.
Az Egervári Várszínház elõadásain a fõbb szerepekben Patkó Bélát, Keresztes Ildikót, Sasvári Sándort, Mikó Istvánt, Hûvösvölgyi Ildikót, Benkõ Pétert, Nyírõ Beát, Nemcsák Károlyt, Pásztor Erzsit, valamint Bódi Barbarát láthatja a közönség
A csaknem 640 millió forint uniós támogatásból felújított Nádasdy - Széchenyi-kastélyt tavaly novemberben adták át. A projekt keretében rekonstruálták és a legmodernebb technikával szerelték fel a csaknem félezer nézõt befogadó színháztermet a kastély udvarában.
Az ország területén lévõ 60 hasonló, négy sarokbástyás várkastély közül egyedül az egervári maradt fenn. A rekonstrukciós munkák során a látogatóközponttá átalakított kastély reneszánsz és barokk termét korabeli bútormásolatokkal rendezték be. A mûemléképületben okostelefonok segítségével a látogatók megismerkedhetnek reneszánsz korabeli viseletekkel, fegyverhasználattal, étkezési szokásokkal.
Az 1288-ban emelt vár helyén késõbb felépült várkastély mai formájában a késõ reneszánsz korát idézi, és a rekonstrukciót követõen a turizmus mellet oktatási célokat szolgál, valamint ideális helyszíne a színházi bemutatóknak.

 

MTI - Kanizsa2014-06-15 07:51:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül