Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337880    
Honlapkeszites

Vasárnap kezdi meg mûködését a spliti ideiglenes konzulátus

Vasárnap kezdi meg mûködését a horvátországi Splitben az ideiglenes konzulátus, amelyhez három hónapon át fordulhatnak segítségért a magyar állampolgárok - mondta Nagy Anna külügyi szóvivõ szombaton az MTI-nek.


Nagy Anna kifejtette: Horvátország az egyik legnépszerûbb úti cél a magyarok körében, akik közül a legtöbben azt a négy dalmát megyét keresik fel, amelyekbõl a spliti konzulátus könnyen elérhetõ.
Az elmúlt években is mûködött hasonló ideiglenes képviselet a horvátországi városban, és nagyon jól bevált ez a gyakorlat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy nagy szükség van erre az ideiglenes konzulátusra, mert nyaranta rengeteg olyan ügy van, amelyben az emberek a konzulhoz fordulnak, például ha valakinek ellopják az útlevelét, baleset vagy valamilyen káreset éri - közölte a szóvivõ.
A konzul segíthet a tolmácsolásban, megkönnyítheti az eligazodást a helyi ügyintézésben, és a munkáját - akárcsak az elmúlt években - magyar rendõrök is segítik - mondta.
A szóvivõ közölte: a spliti ideiglenes konzulátus a 00385 99558 5555-ös telefonszámon érhetõ el éjjel-nappal, három hónapon keresztül, azaz szeptember 15-éig. A Horvátország más területein nyaraló magyar turisták a zágrábi nagykövetséghez fordulhatnak hasonló segítségért.

 

MTI - Kanizsa2014-06-14 16:04:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül