Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111175    
Honlapkeszites

Ékszerkoktél, pezsgõ-koktéllal
Ezúttal a szokásoktól eltérõen, szombat délelõtt várta egy rendhagyó, két napig látható kiállításra az érdeklõdõket a Petró Galéria. A hölgyek csillogó ékszerek iránti érdeklõdését nem lehet elég korán elkezdeni. Ezt igazolta a galéria közönsége is. Úgy látszik, az idõpont kedvezett az apróságoknak, így több kisgyermek csodálhatta meg szülei, vagy nagymamája kíséretében a karácsonyi díszbe öltözött galériában kiállított ékszereket.

A megnyitón Petró Ágnes mutatta be a Thomas Sabo, Joid ’Art és Oliver Weber design ékszereket, valamint Rákhely Zsófi designer ruháit, melyekbõl a kiállítás ideje alatt 10 százalékos kedvezménnyel lehetett vásárolni. S hogy mi a jellemzõ a kollekciókra?

– Oliver Weber kollekciójára ezüst és acél acélékszerek, órák jellemzõek Swarovski kristállyal díszítve. Kizárólag Swarovski kristályt használnak ékszereikhez. A klasszikus designe és a páratlan kristály minden napra és minden alkalomra elegáns megjelenést biztosít a hölgyeknek.
– Joid’Art 1981. óta készít ezüst ékszereket Spanyolországban. Dizájnereinek gazdag képzelete, tehetsége, érzékenysége az abszolút szabadsággal párosulva hozza létre páratlan ezüstékszereit. A fémek megmunkálásánál legõsibb módszerei a metszés, a vésés és a fémöntés. Ötvözi a régi technikát a modern dizájnnal. Ez teszi egyedivé a kollekcióit.
– Thomas Sabo amikor 1984-ben megalapította saját vállalatát, a világot még nem árasztották el reklámok és márkák, az üzletek polcain álló darabokról pedig csak a kereskedõ tudta, hogy melyik tervezõtõl származnak. Ezt akarta az ausztriai Sabo megváltoztatni, amikor védjegyet és nevet alkotott kreációinak, majd Európa és Amerika szerte saját üzletláncot is nyitott. A Thomas Sabo ezüst ékszerek változatos szín és formavilággal rendelkeznek. A legváltozatosabb ízlésû és bármilyen korú hölgyek is gazdag választékot találnak a trendi, klasszikus, avagy sportos ékszerekbõl. Az egyes kollekciók összhangban állnak és kombinálhatók egymással. A 90-es évek eleje óta Susanne Kölbi tervez minden egyes darabot, aki nem csak kreatív igazgató, de Salbo szerint a márka varázslatos sikerének elsõ számú felelõse is. Rendszeresen látogat meg idegen kultúrákat, egzotikus országokat, hogy inspirációt találjon legújabb kollekcióhoz, míg Sabo az aktuális divattrendek szakértõjeként segíti az alkotási folyamatot.
A világmárkájú designe ékszereket a galéria folyamatosan forgalmazza – hangsúlyozta Petró Ágnes, a galéria vezetõje.
B.E.


2008-12-08 11:15:46


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül