Ma 2021. 10 24.
Salamon, Antal napja van.
Látogatók száma : 51111931    
Honlapkeszites

Erdõs János kiállítása a HSMK-ban

Erdõs János képzõmûvész grafikáival, tus-festményeivel, tájképeivel találkozhat a HSMK Õsze András Galériájába lépõ tárlatlátogató.


A mûvész 2007-tõl használja a tusrajz lehetõségeit. „Hosszan nézte a lankás tájat és megtalálta, hogyan olvad össze föld, víz, levegõ. Ezek nem táj-ábrázolások, hanem emóciók, gondolatok és hangulatok, amelyek füstösen, ködösen, fehéren, fátyolosan, párásan, felhõszerûen sok mindenrõl beszélnek. Titokzatos életrezdülések. Különös térhatások esetenként vörös vagy fehér domináns elemekkel. Nagyméretû vásznai XXI. századi gondolatok, jelentések Pannóniából.” – írta róla és mûveirõl Angyal Márta mûvészettörténész.
Erdõs János többek között tagja a Magyar Alkotómûvészek Országos Egyesületének, a Magyar Képzõ és Iparmûvészek Szövetségének, a Magyar Festõk Társaságának. Számos rangos külföldi és hazai mûvésztelep tagja, meghívottja. Munkái megtalálhatók magyar és külföldi köz- és magángyûjteményekben.
A június 20-ig látogatható tárlatot dr. Orbán György kulturális szakértõ ajánlotta a minap megnyílt kiállítás közönségének a figyelmébe.

B.E.2014-06-09 08:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül