Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415025    
Honlapkeszites

Új kormány - Esküt tettek az új miniszterek

Esküt tettek Orbán Viktor harmadik kormányának miniszterei pénteken az Országgyûlésben, majd ellátták kézjegyükkel az esküokmányt.


Az új kabinet tagjai: Semjén Zsolt tárca nélküli miniszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Balog Zoltán emberierõforrás-miniszter, Fazekas Sándor földmûvelésügyi, Hende Csaba honvédelmi, Trócsányi László igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter.
Az alaptörvény értelmében az új kabinet a miniszterek kinevezésével alakult meg, amely mintegy két órával az eskütétel elõtt, a Sándor-palotában már megtörtént, amikor Áder János köztársasági elnök átadta a minisztereknek a kinevezési okmányokat.
A kormánytagok a történelmi zászlók elõtt tettek esküt.
Az ülésen Kövér László házelnök köszöntötte Áder János köztársasági elnököt, Orbán Viktor kormányfõt, Schmitt Pál volt államfõt, Boross Péter volt miniszterelnököt, Polt Péter legfõbb ügyészt, Kászoni-Kövendi Józsefet, a Magyar Unitárius Egyház püspöki helynökét, valamint a külhoni magyar közösségek képviselõit, a diplomáciai testület tagjait, az Európai Parlament magyar képviselõit, az országgyûlési képviselõket, a nemzetiségi szószólókat, a hazai és külföldi sajtó képviselõit.
Az ülés végén a képviselõk elénekelték a Himnuszt. Ezt követõen a frakcióvezetõk, illetve frakcióvezetõ-helyettesek gratuláltak a kormánytagoknak. MTI Fotó: Kovács Tamás

MTI - Kanizsa 2014-06-06 13:47:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül