Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42583674    
Honlapkeszites

Torna: alig várják a folytatást

A Magyar Torna Szövetség elsõ emberei, Magyar Zoltán és Guczoghy György a közelmúltban terem-látogatáson voltak a kanizsai tornász utánpótlás-nevelõ bázison. Magyar Zoltán, a szövetség elnöke vezette delegáció nagykanizsai ittjártakor biztosította arról a dél-zalaiakat, hogy tornaszereket küldenek, melyek meg is érkeztek - tudtuk meg Vizlendvai Lászlótól, a Zalaerdõ TTDSE edzõjétõl. Ilyen elõzmények után jöhettek a tanítványok számára a közelmúlt versenyei.


Nõi tornában például az országos bajnokság elsõ fordulójában, egyben a Budapest-Vidékbajnokságon bizonyíthattak és példának okáért a legjobb pontszámot a kanizsai tornász palánták kapták ugrásban. A budapesti seregszemle egyben a Magyar Tornaszövetség által szervezett „Zsebibaba” csapatbajnokság 1. fordulója is volt, vagyis óvódás és kisiskolás korú szertornászok versenyeztek az utánpótlás nevelésben részt vállaló mindenegyes neves tornaklubot felvonultató fordulóban. A Zalaerdõ TTDSE két csapatot indított és az I. korcsoportban a kisóvodás egységük (a 13 együttest felvonultató mezõnyben) egyben a vidékbajnokságot megnyerve a dobogó legfelsõ fokára állhatott. A csapat tagjai - Németh Rozália, Gelencsér Bíbor, Soós Janka és Gémesi Vanda – talajon és gerendán nagyszerû szerepléssel 17,8 összpontszámmal a 13 csapatból a második helyen végeztek összetettben. Az országos bajnokság õszi fordulóját 3 tized hátránnyal várhatják és a két végpontszámot összeadva hirdetnek majd országos bajnokot.
A II. korcsoportban 25 csapat jelent meg és az elsõ, valamint második osztályos tanulókból álló kanizsai különítmény a vidékbajnokságot szintén megnyerte. Amire külön büszkék lehetnek, hogy az elsõ forduló után vezetnek az összesített országos versenyben is, megelõzve a nagy múlttal rendelkezõ klubokat. A csapat tagjai Szommer Héra, Kobra Fruzsina, Hosszú Szonja, Vastagh Lili, Horváth Dorottya Júlia és Vizlendvai Sára voltak.

Akrobatikus tornában a versenyszezon a kisebbek számára véget ért, csak a válogatottba bekerült nagykanizsaiaknak vannak még hátra edzõtáborok. Az már biztossá vált, hogy a kanizsai tanítványok, Baksa Nikol (nyolcszoros magyar bajnok) és Gémesi Vivien (négyszeres magyar bajnok) utazhatnak a nyári világbajnokságra. A párizsi vb immár a harmadik világverseny lehet számukra ilyen felállásban és a világeseményen 41 ország indulóira számíthatnak nõi párosban, ami átlagosnak mondható. A cél a nyolcas döntõbe kerülés, de a realitás talaján maradva már a középmezõny eleje is szép eredmény lenne - latolgatott esélyt elõzetesen Vizlendvai László.

P.L.2014-06-04 13:08:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül