Ma 2019. 8 23.
Bence, Róza, Szidónia napja van.
Látogatók száma : 42590439    
Honlapkeszites

Vívás: értékes helyezések a kard elõválogatókról

A Nagykanizsai TE 1866 kadet és junior vívói a napokban már a következõ versenyszezonra gyûjtöttek az értékes pontokat az egyes megmérettetéseken, lévén kadet (16 év) és junior (17-20 év) elõválogatókat rendeztek Budapesten.
Egyébként az ezen versenyek alapján felállított rangsor szerint utazhatnak majd a vívók a külföldi kadet Európa-körversenyekre és a junior világkupákra. A kadetoknál minden nemzetbõl a legjobb 20, a junioroknál a legjobb 12 vívó képviselheti hazáját a körversenyeken és világkupákon.


Eredmények. Kadet férfi kard elõválogató (39 induló): 7. hely Milassin Mór. Kadet nõi kard elõválogató (30 induló): 9. Flumbort Sára. Junior Férfi kard elõválogató (39 induló): 2. Dobó István, ... 8. Farkas Miklós. Junior nõi kard elõválogató (24 induló): 7. Osvald Anna.

- Az elõválogatók eredményével elégedett vagyok - értékelt Piecs Adrienn edzõ. - Milassin Mór a kadet korosztálynál két évvel fiatalabb, így igazán értékes tõle, hogy bejutott a nyolc közé. A célunk a versenyzõvel a tizenhat közé kerülés volt, amivel kiharcolta az elsõ lengyelországi „túrára” az indulási jogot és örülök annak, hogy a várton is túlteljesített. A junioroknál sem panaszkodhatok, Farkas Miklós és Osvald Anna eredménye szintén indulási jogot fog jelenteni a junior világkupán. Dobó István második helyét külön kiemelném, hiszen õ most váltott korcsoportot, az idõsebb korosztály elsõ versenyét immár juniorként így vette. A világkupa-kvóta neki is jár és bízom abban, hogy a lendület innen folytatódik szeptembertõl is.

P.L.2014-06-03 10:44:00


További hírek:


SPORT ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül