Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408641    
Honlapkeszites

Ötmilliárd forintos fejlesztés kezdõdik a Zala Megyei Kórházban

Mintegy 5,4 milliárd forint uniós forrásból finanszírozott építkezés és infrastruktúrafejlesztés kezdõdik júniusban a Zala Megyei Kórházban - jelentette be Csidei Irén, az intézmény fõigazgatója sajtótájékoztatón a helyszínen.


Hozzávetõleg 3,9 milliárd forintot fordítanak építkezésre, amelynek központi eleme az új kardiológiai és szívsebészeti centrum kialakítása. A szétszórtan elhelyezkedõ részlegeket közös, 21. századi infrastruktúrájú épületbe költöztetik. Korszerûsítik és bõvítik a központi diagnosztikai eszközöket, például új CT-berendezést vásárolnak. A központi sterilizálót az új kardiológiai épületben, a központi mûtõblokkhoz közvetlenül kapcsolódóan helyezik el - ismertette a fõigazgató.
Szólt arról is, hogy a fejlesztés eredményeként a legmodernebb feltételek között mûködhet a kórház szívsebészeti, kardiológiai, szemészeti, onkológiai és tüdõgyógyászati osztálya, de az eszközfejlesztések nagymértékben segítik a többi osztály betegellátását is.
Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló projekt elsõsorban Zalaegerszeg és Zala megye lakosságát szolgálja, de az érintett osztályok regionális, sõt régión túli feladatokat is ellátnak. A szívsebészet és a kardiológia például mintegy 900 ezer ember ellátását biztosítja - hangsúlyozta Csidei Irén.
A beruházás várhatóan jövõ augusztusban fejezõdik be. Az építkezés ideje alatt a betegellátás zavartalan lesz, de az építkezés a kórház közepén zajlik, ezért nem lehet majd a belsõ utakat használni, a parkolók jelentõs része építési terület lesz, a környezõ utcák forgalma pedig az építõanyag-szállítás miatt nagyobb terhelésnek lesz kitéve.

MTI - Kanizsa2014-05-31 12:28:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül