Ma 2021. 10 16.
Gál, Margit, Hedvig napja van.
Látogatók száma : 51044584    
Honlapkeszites

Igricfesztivál Nagykanizsa-Cserfõn
“Fogd a kezem, szaladj velem...” éneklik az Igricek Lukács Zoltán közkedvelt versére. Most egy remek fesztiválra invitálnak bennünket, melyre a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Ház és a Cserfõ Jazzland Alapítvány szervezésében augusztus harmincegyedikén és szeptember elsején elsõ alkalommal, hagyományteremtõ szándékkal kerül sor.
Farkas Tibor fõszervezõtõl megtudtuk, az Igricfesztivál a világzene, a folk és az énekelt vers találkozója lesz. E mûfajok legnevesebb képviselõi látogatnak el hozzánk.Pénteken délután az Aradi udvarban a Hangraforgó Gyõrbõl, Budapestrõl Dinnyés József, Lukács Sanyi Egerszegrõl, a pécsi Szélkiáltó, és a házigazda Igricek csalogatják a közönséget az esti programokra, Tiborcz Iván birtokára, a cserfõi jazzlandre, amely erre az alkalomra folklanddé alakul át.  
Elõvételben sokkal olcsóbban lehet jegyekhez, bérletekhez jutni, mint a helyszínen, s nemcsak a Halis István Városi Könyvtárban, a Tourinform Irodában és a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban vásárolhatnak belépõket az érdeklõdõk, hanem a városközpontban cirkáló gólyalábasoktól is. A nyitónapon 19 órától Dinynyés József daltulajdonos, majd a pécsi Szélkiáltó Együttes, a Kaláka Együttes, illetve a Besh o droM szórakoztatja a közönséget. A szombat estét 18.30-tól Kátai Zoltán énekmondó nyitja, õt a Misztrál Együttes, az Igricek, a Ghymes, majd a Csík Zenekar követi. A fesztivál programja mindkét napon hajnalig tartó táncházzal, illetve közös zenéléssel zárul. Szombaton délután gyermekprogramok várják a családokat, ezek ingyenesek, sõt 14 éves korig valamennyi programot ingyen látogathatják a gyerekek!
A fesztivál szervezõinek nagy álma, hogy sokan legyenek a koncerteken, hiszen ezeket az elõadókat ritkán lehet Nagykanizsán látni, sõt az országos fesztiválokon kívül nem nagyon juthatunk el a koncertjeikre.


2007-08-23 10:58:22


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül