Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357246    
Honlapkeszites

Játszóteret avattak felnõtteknek

Szabadtéri konditermet adott át felnõttek számára a Kulcs Egyesület és az önkormányzat a Dr. Mezõ Ferenc téren. A „Miénk itt a tér – Lakossági programok kezdeményezése Nagykanizsán” elnevezésû TÁMOP - 5.5.4-13/2 -2013-0063 azonosító számú projekt keretében 2 millió forintból alakították ki beruházást a gyermek játszótér szomszédságában, melyhez az önkormányzat biztosította a területet.

Az öt játszótéri eszköz között karnyújtó, lábizom-erõsítõ, bicikli, ingázó, illetve egy kombinált fitness állomás is található. Míg a szülõk, nagyszülõk ezekkel az eszközökkel játszanak, a gyermekeik is biztonságosan szórakozhatnak.
A játszótér két bejárati ajtajának kulcsát Horváth István alelnök adta át ünnepélyes keretek között Cseresnyés Péter polgármester, országgyûlési képviselõnek a környéken élõk jelenlétében.


Beszédében a polgármester megjegyezte, örül a Kulcs egyesület eredményes munkájának, mellyel megteremtették annak a lehetõségét, hogy a felnõttek és a gyermekek együtt tölthetik el szabadidejüket. Emellett akár egy újabb találkozási pont is lehet a játszótér a különbözõ lakókörzetekben élõk számára. A városvezetõ utalt arra is, nemcsak újabb játszóteret adnak át felnõtteknek, hanem folytatódik a meglévõ gyermek játszóterek felújítása, korszerûsítése. Példaként megemlítette, vállalkozói felajánlásnak köszönhetõen két játékelemmel gazdagodik a Herman Ottó lakótelepi és a miklósfai iskola területén lévõ játszótér.
Doucha Ferenc, a kivitelezõ cég vezetõje arra utalt, míg a régi rendszerben brigádmunkában készített hintával rendelkezett a város, ma az idõs emberek által is használható EU-s szabványnak megfelelõ, biztonságos elemekkel felszerelt játszótérrel büszkélkedhetünk.
A hivatalos ajtónyitás után a jelenlévõk birtokukba vették a játszóteret, melynek kapuit este 8 órakor bezárják.

B.E.

További képek a galériában.2014-05-23 12:54:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül