Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55390003    
Honlapkeszites

Balatoni fröccsszezonnyitót rendeztek Keszthelyen

Óriás kehelybe összeöntött balatoni borokból készült fröccsel koccintva nyitották meg a fröccsszezont Keszthelyen hagyományteremtõ céllal a Balatoni Kör tagjai, az eseménnyel kezdetét vette a civil egyesület BorPart nevû rendezvénysorozata.


A fröccsszezon nyitót Keszthelyen a város mólójának tövében, a felújított rendezvénytér mellett tartották szombat este. Az eseményen az óriáskehely fröccsével a kör tagjain kívül a vendégek is koccinthattak, és fogyasztani lehetett a balatoni vendéglõsök, borászok, pálinkafõzõk, cukrászok termékeibõl is - közölte Kardos Gábor, a kör alapító tagja vasárnap az MTI-vel.
A BorPart rendezvénysorozattal - amelynek következõ eseménye júniusban Balatonfüreden lesz - a nyári szezonon túl is mûködõ, minõségi régiós termékekre épülõ vendéglátó helyeket akarják megismertetni saját termékeiket bemutató borászok, pálinkamesterek, cukrászok, séfek részvételével. "A sátras-bódés fesztiválok helyett szeretnénk új alternatívát kínálni a vendéglátásban ezekkel a rendezvényeinkkel, az ideiglenes jellegû fesztiválok helyett esetenként egész évben mûködõ helyek élményszerû bemutatásával" - fogalmazott Kardos Gábor.
A Balatoni Kör idén márciusban alakult meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból azzal a célkitûzéssel, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék, és egész évben elérhetõvé tegyék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást, elsõsorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerûsítésével.
A Balatoni Kör Kóstold körbe a Balatont! jelszóval külön programot is hirdetett. Ennek keretében a tó körül kerékpárral, vitorlással vagy máshogy túrázók képes-videós élménybeszámolókat tölthetnek fel azokról a kóstolókról, amelyeken részt vettek a kör tagjainál és partnereinél. A legérdekesebb képes beszámolókat több kategóriában is díjazni fogják.

 

MTI - Kanizsa2014-05-11 16:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül