Ma 2023. 9 24.
Gellért, Gerda, Mercédesz napja van.
Látogatók száma : 55976304    
Honlapkeszites

A jövõ héten hûvös, esõs, szeles idõ várható

A jövõ héten sok esõ várható, többször megerõsödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hõmérséklet helyenként 20 Celsius-fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegõ – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében.


Az MTI-hez vasárnap eljuttatott közlemény szerint hétfõn alapvetõen napos idõ várható, de kezdetben északkeleten, délutántól pedig a nyugati határ mentén már lehet több a felhõ, ezeken a tájakon zápor, esetleg zivatar is elõfordul. Az eleinte északon még erõs szél délutántól mérséklõdik, de zivatar környezetében továbbra sem kizárt átmenetileg erõs vagy viharos széllökés. A legalacsonyabb hõmérséklet 8-13, a legmagasabb 17-20 fok között valószínû.
Kedden a déli órákra keleten is erõsen megnövekszik a felhõzet. Fõként reggeltõl várható több helyen esõ, záporesõ, legkisebb eséllyel északkeleten. A minimumhõmérséklet jobbára 5-11 fok között alakul, a keleti, északkeleti határ közelében ennél hûvösebb is lehet. A nappali maximumok 10-21 fok között alakulnak. Nyugaton lesz a hûvösebb, az Alföldön a melegebb.
Szerdán túlnyomóan borult lesz az ég. Kezdetben fõként délen és keleten várható esõ, majd az esti óráktól délkelet felõl kiterjedt csapadékzóna érkezik. Egyre nagyobb területen viharossá fokozódik a szél. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet. Nappal 10-17 fokig melegszik a levegõ.
Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, csak keleten szakadozhat fel rövid idõre a felhõzet. Országos esõre kell számítani, nagy területen nagy mennyiségû csapadékkal. Keleten zivatar is elõfordulhat. A nap folyamán a csapadékzóna fokozatosan északnyugat felé helyezõdik. Sokfelé viharos lesz a szél. A legalacsonyabb hõmérséklet 4-12, a legmagasabb nyugaton 6-11, keleten 12-19 fok között alakul.
Pénteken is többnyire erõsen felhõs idõre van kilátás. Fõként nyugaton és északon várható többfelé esõ, záporesõ, a Dunántúlon nagyobb mennyiségû csapadék is hullhat. Nyugaton a szél helyenként még viharos lesz, de másutt is lehetnek élénk, néhol erõs széllökések. A minimumhõmérséklet 4-10 fok között valószínû. A nappali maximumok várhatóan 10-17 fok között alakulnak, keleten lesz az enyhébb idõ.
Szombaton felszakadozik a felhõzet, hosszabb-rövidebb idõre kisüthet a nap, de továbbra is több helyen valószínû záporesõ, zivatar, helyenként megélénkülhet a szél is. A leghidegebb órákban 3-9 fok lehet. Nappal 14-21 fokig melegszik a levegõ.
Vasárnap is megélénkül helyenként a szél, szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet 5-10, a legmagasabb 16-21 fok között alakul – olvasható az elõrejelzésben.

 

MTI - Kanizsa2014-05-11 16:12:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül