Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51049485    
Honlapkeszites

Rózsás-könyvbemutató
Rózsás János író Válogatott írások címû könyvét mutatta be Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója november 24-én a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Könyvbarát Klubjának összejövetelén a kiskanizsai fiókkönyvtárban.

A könyvtárigazgató megnyitó beszédében kiemelte az író sokszínûségét: Rózsás János ír, tolmácsol, pénzügyi területen dolgozik, és még sok egyebet csinált és csinál a mai napig. Õ tette a legtöbbet azért, hogy megemlékezzenek azokról, akik a gulágban szenvedtek, raboskodtak, meghaltak.

Ez a kötet kisebb írásokat tartalmaz, egészen az író kisgyermekkorától kezdve, a 30-as évek nehézségein át, amikor is nagyon nehéz volt az élet, mégis megvolt az emberekben az, ami manapság csak kevesek lelkében él: a hit, a túlélés hite. Akkor az emberek bíztak abban, hogy minden jóra fordul, míg ma a társadalom csalódott, enervált. Lineárisan építi fel a szerzõ a régi idõktõl, míg eljut történeteivel a mához, s így teljesítettem magának, és Istennek tett ígéretét, miszerint az elhurcoltak krónikása lesz.
S.E.


2008-11-27 09:41:41


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül