Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55320445    
Honlapkeszites

EP-választás - Nyolc nyilvántartásba vett lista

Nyolc listát vett nyilvántartásba a Nemzeti Választási Bizottság a május 25-i európai parlamenti választásra, ennyi lista szerepel majd a szavazólapon.


Az NVB tegnapi ülésén nyilvántartásba vette A Haza Nem Eladó Mozgalom, a Lehet Más a Politika, a Seres Mária Szövetségesei listáját. Már korábban megtette ezt az MSZP, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció (DK) listájával, így összesen nyolc lista szerepel majd a szavazólapon.
Nem volt meg a listaállításhoz szükséges 20 ezer érvényes ajánlása a Modern Magyarország Mozgalomnak, az Új Magyarország Pártnak és a Jólét és Szabadság Demokrata Közösségnek, így ezen listák nyilvántartásba vételét az NVB visszautasította.
A listák bejelentésére kedden 16 óráig volt lehetõség, az NVB-nek pedig három nap állt rendelkezésére az ajánlások érvényességének ellenõrzésére és a lista nyilvántartásba vétele ügyében a döntésre.
A most nyilvántartásba vett listák közül a Haza Nem Eladó Mozgalom listáján 27 név van (a listát Kásler Árpád vezeti), az LMP listáján 17 név szerepel (a listát Meszerics Tamás vezeti), a Seres Mária Szövetségesei listáján 36 jelölt szerepel (a listát Tóth Tamás Mihály vezeti).
A jelöltek sorrendjét a párt határozta meg. A lista bejelentése után a sorrendet nem lehet módosítani, nem lehet a listára új nevet felvenni vagy levenni róla. Ha valamelyik jelölt a listáról kiesik - mert elveszíti választójogát vagy írásban lemond a jelölésrõl - helyére a listán soron következõ lép.
Az NVB kedden kisorsolta a listák szavazólapi sorrendjét is, a listák a következõ sorrendben fognak szerepelni a szavazólapon: Magyar Szocialista Párt, Seres Mária Szövetségesei, Fidesz-KDNP, A Haza Nem Eladó Mozgalom Párt, Jobbik, Lehet Más a Politika, Együtt-PM, Demokratikus Koalíció.
A szavazólapon szerepel majd a jelölõszervezet (több esetén jelölõszervezetek) neve, rövidített neve, emblémája, és a lista elsõ öt jelöltjének a neve.

 

MTI - Kanizsa2014-04-26 07:23:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül