Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408134    
Honlapkeszites

Kincskeresõ esték, emberi értékekkel

Ezúttal is igazi példaképekkel találkozhattak az érdeklõdõk a Kincskeresõ esték programsorozat legújabb, immár harmadik állomásán. Endrei Judit, dr. Lubics Szilvia, Tóth Géza és Rakonczay Gábor nemcsak munkájukról, sikerük „titkáról” nyíltak meg õszintén a nagyérdemûnek, hanem hétköznapjaikról is, amik az egyszerû emberek számára korántsem tûnhettek hétköznapinak…


Tavaly október óta idõrõl-idõre értékes embereket hoznak „elérhetõ közelségbe” a Kincskeresõ Esték pódiumbeszélgetései. A rendezvények létrejötte – elsõsorban – egy baráti társaságnak köszönhetõ. Az „ötletgazdák” még kora õsszel gondolták úgy, szükség van oldott hangulatú, „nyíltszíni” eszmecserékre, melyek az emberi értékeket állítják középpontba, s ahol sikeres, ismert személyiségek fedik fel esetenként még a privát világukat is – így „megszülettek” a Kincskeresõ Esték. Amikre városunkba látogatott az elmúlt hónapok során – többek között – Rakonczay Gábor, az Atlanti-óceánt négyszer is átszelõ hajós és az ismert zenész, Gerendás Péter. Ám „illusztris” vendégek részvételével zajlott a minap megtartott est is. „Magyarország Willy Fog-ja”, Rakonczay Gábor ismét tiszteletét tette a rendezvényen, és „legújabb”, 80 napos transzatlanti útjáról mesélt. Azonban az estek fõszervezõje és moderátora, Varga Zoltán lapunknak azt is elárulta, a sokszoros óceánátkelõt a kíváncsiság hozta el újra a Kincskeresõ Estre. Ugyanis Rakonczay Gábor – mint ahogy sokan mások – nagy tisztelõje a spártai hõsnõnek, az Olaszországot is „átfutó” ultramaratoni bajnoknak, Dr. Lubics Szilviának. A fogorvosnõ nem is maradt adós olyan háttér-sztorikkal, amik a csodálatra méltó teljesítményeiben bizony rendesen benne vannak. Sok más mellett arról is beszélt, milyen tûz hajtotta Leonidász lábáig, és hogy lehet éjjel-nappal nonstop futni… De megtudtuk azt is, hogy gimnazista-egyetemista éveiben még csak eszébe sem jutott a sport, mert a doktornõ – állítása szerint – akkor még „lusta” volt s csak a tanulásra koncentrált. Ahogy az egykori jászsági lány mondta: azt már annak idején tudta, orvos vagy óvónõ lesz, bár azért ez utóbbi „munkakörrõl” sem kellett lemondania: három – már nem ovis, hanem nagyobbacska – fiú büszke édesanyja, s a család éppoly nagy szerelem számára, mint a maga a futás.
Szintén sokoldalú életet él – még a tévé képernyõjétõl távol is – Endrei Judit is, aki annak idején az MTV bemondójaként-mûsorvezetõjeként lett ismert. Ha a televíziózásnak „búcsút” is mondott, a médiának viszont nem fordított hátat, ugyanis idõvel létrehozta saját kiadóját, megírt hat könyvet és nagy volumenû rendezvényekre látogat, vagy épp – vállalkozása jóvoltából – õ maga szervez hasonlókat. Endrei Judit a pályafutásán kívül természetesen hétköznapjairól is sztorizott, kiderült, mindennapjaiba a családja, vagy épp egy jó könyv elolvasása éppúgy beletartozik, mint az életmód tanácsadás.
Sok területen kell helytállnia az ATV hírszerkesztõ-bemondójának, Tóth Gézának is, aki precíz és elhivatott munkavégzését elsõsorban lelki stabilitásának köszönheti.
A következõ „kincskeresõ estre” szintén nem kell sokat várni. Varga Zoltán elmondta, május 8-án a „Kincskeresõ Business Club” keretében – szintén a Bíbor Centerben – Bojár Gáborral, Szabadics Zoltánnal és Dr. Csatári Lászlóval a vállalkozásfejlesztésrõl, a mostanság divatos „startup-ról” beszélgetnek.
Sz.Zs.
 2014-04-25 10:30:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül