Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357288    
Honlapkeszites

Zalakarosi Fürdõ: Tavasszal fókuszban a gyógyászat

Április közepén elsõ alkalommal került sor a Lehel vásárcsarnok szervezésében a „Gyógyfürdõk napja” megrendezésére. A Zalakarosi Fürdõ mellett többek között a nyolc fürdõt üzemeltetõ Budapest Gyógyfürdõ Zrt. is képviseltette magát.


A Lehel Csarnok Budapest egyik legfrekventáltabb részén helyezkedik el, naponta mintegy 20 000 fõ látogatja a létesítményt.

A Zalakarosi Fürdõt a gyógyászati részleg szakemberei képviselték, ahol az érdeklõdõk elsõ kézbõl kaphattak tájékoztatást a Zalakarosi Fürdõn igénybe vehetõ kezelésekrõl, az igénybe vétel módjáról.

Csöndör-Köves Otília gyógyászati vezetõ elmondta: nagyon kevesen tudják, hogy vehetik igénybe az egyébként mindenkinek alanyi jogon járó TB támogatást a gyógykezelésekre vonatkozóan.

- Csupán a háziorvostól kell beutalót kérni, és ellentétben a nagyvárosokban jellemzõ több hetes várólistával, Zalakaroson azonnal elkezdheti a páciens a kúrát, amely komoly versenyelõnyt jelent számunkra. Ami az árakat illeti, elõ-utószezonban a TB támogatott kezelésekkel együtt megváltott belépõ párszáz forintos költséget jelent csak a gyógyulni vágyók számára - jelezte.

A rendezvény alatt a látogatók kézbe vehették a fürdõ saját 12 oldalas összefoglaló füzetét, a „Gyógyászati kisokost”, amelyben a témát érintõ minden kérdésre megtalálja a választ az olvasó.

Emellett lehetõség volt kipróbálni a kuriózumnak számító, zalakarosi gyógyvíz hozzáadásával készült saját márkás kozmetikumokat, valamint a wellness kezelésekhez használt anyagokat.

A rendezvényt követõen a tavaszi gyógyászati hét folyamán elsõ alkalommal került sor a fürdõn a Háziorvosok Szakmai Találkozójára.

- A programot hagyományteremtõ szándékkal indítottuk, célunk, hogy megvalósítsuk a hatékony információáramlást a folyamatban részt vevõ szereplõk: az orvos, a beteg és a szolgáltató között. Mindemellett fontosnak tartottuk, hogy megismerjék a közelmúltban megvalósult, a gyógyászati részleget érintõ fejlesztéseket is. A rendezvényen a környezõ települések mellett Nagykanizsáról, Zalaegerszegrõl is érkeztek háziorvosok. A kezdeményezés fogadtatása nagyon pozitív volt, tervezzük a folytatást, a következõ szakmai találkozót szeptemberre idõzítjük —foglalta össze Bogdán Amanda, a fürdõ marketingese.

Kanizsa2014-04-23 09:50:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül