Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357601    
Honlapkeszites

A szociális nyári gyermekétkeztetésrõl

A közgyûlésen elfogadták a szociális nyári gyermekétkeztetés biztosítására vonatkozó javaslatot. Az EMMI rendelet alapján az önkormányzat támogatási kérelmet nyújt be 8 millió forint összköltséggel a Magyar Államkincstár felé.


A rendelet értelmében a települési önkormányzat a támogatást a június 16-tól augusztus 29-ig terjedõ idõszakban legalább 44, legfeljebb 54 munkanapon keresztül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülõ kiskorú (rászoruló) gyermekek részére biztosított napi egyszeri melegétkeztetéshez használhatja fel. Abban az esetben, ha az ételt az alapanyag megvásárlására fordított támogatási összeg legalább 30 százalékának megfelelõ értékben mezõgazdasági õstermelõ, kistermelõ, mikrovállalkozás, szociális szövetkezet által vagy közfoglalkoztatás keretében az adott településen elõállított alapanyagokból biztosítja.
A rendeletben meghatározott feltételeket biztosító települési önkormányzat részére legalább a támogatási kérelmében megjelölt támogatási összeg 27 százalékának megfelelõ összegû támogatás kerül megállapításra. Az igényelhetõ támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege legfeljebb 440 forint. A támogatás formája vissza nem térítendõ.
 

Annak érdekében, hogy az önkormányzat a szociális nyári gyermekétkeztetést minél több rászoruló gyermek részére biztosítani tudja, az elõzõ évektõl eltérõen az étkeztetés négy helyszínen kerül megszervezésre a június 16. és augusztus 15. között, 45 munkanapon keresztül. Városunkban összesen 1226 fõ a rászoruló, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülõ kiskorú gyermekek száma. Az elõzetes kalkuláció szerint a szociális nyári gyermekétkeztetést várhatóan 400 rászoruló gyermek veszi igénybe, melynek összes költsége közel 8 millió forint. Ennek az összegnek legalább 27 százalékát biztosítják.
A pályázathoz szükséges legfeljebb 6 millió forint önrészt az önkormányzat az önkormányzat pályázati önrészek terhére biztosítja.

V.M.2014-04-22 10:51:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül