Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781053    
Honlapkeszites

Elfeledett mesterségeket mutatnak be a Tapolca Tavaszon

Elfeledett mesterségeket mutatnak be a nyolcadszor megrendezendõ Tapolca Tavaszon - tájékoztatták a szervezõk az MTI-t.


A fesztivál keretében elõször mutatják be az elfeledett mesterségeket a rendezvény második napján - mondta Illés Zsófia.
Hozzátette: a Nemzeti Kulturális Alap hárommillió forintos támogatásával létrejött fesztiválnak jövõre is ez lesz a témája, de míg idén dzsessz és világzene programok kísérik, jövõre más zenei irányzatot választanak.
A fesztivál április 25-én a Szent Antal Bormúzeumban Zentai Gábor gyûjteményébõl a 33. Miskakancsó kiállítás megnyitásával kezdõdik. A folyamatosan bõvülõ, mintegy 150 darabos gyûjtemény bemutatása után Tóth Vera és zenekara koncertezik.
Másnap a Malom-tónál 11 órakor kezdõdik az elfeledett mesterségek (kovács, fafaragó, bõrös, szappankészítõ, keramikus, kosaras, szövõ, mézeskalács készítõ, ékszerkészítõ, stb.) képviselõinek szemléje és bemutatója, majd a Vaga Banda Társulat gólyalábas élõzenés mûsora következik gyermekeknek. Ezt zenei és táncos programok követik, délután négytõl pedig Palya Bea Altatok címû családi gyermekkoncertje veszi kezdetét. Este héttõl a Budapest Ragtime Band zenél.
Április 27-én délelõtt a Fabula Bábszínház, délután a Mézengúzok gyermekzenekar mûsorával folytatódik a fesztivál, négytõl Palya Bea és új zenekara, A NÕ projekt, megzenésített versekkel Rosta Géza, végül pedig a Kali Mutu Jazz Band és Németh Kyra szórakoztatja a közönséget.
 

MTI - Kanizsa2014-04-20 08:43:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül