Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760373    
Honlapkeszites

Csütörtöktõl ismét látogatható a Tapolcai-tavasbarlang

Csütörtökön 10 órától ismét megnyílik a nagyközönség elõtt a Tapolcai-tavasbarlang. A látogatóközpont építésének fennmaradó ideje alatt a barlang csökkentett árú belépõjegy megváltásával látogatható - tájékoztatta a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szerdán az MTI-t.


A tavasbarlangot tavaly õsszel zárták be, a munkálatok kezdetekor. Mint a szerdai közleményben írták, a látogatóközpont elõreláthatólag nyár végén nyitja meg kapuit.
A víz alatti világot bemutató új látogatóközpont megvalósítására csaknem 300 millió forint uniós támogatást nyertek a Turisztikai szolgáltatások fejlesztése címû pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A látogatóközpont, amely a nemzetközi szinten is egyedülálló Tapolcai-tavasbarlangra épül, egyben a Bakony-Balaton Geopark nyugati kapujának szerepét is be fogja tölteni.
Az új létesítmény tudományos színvonalú, ugyanakkor korszerûen szórakoztató ismeretterjesztésre épülõ turisztikai bemutatóhellyel, a barlangászat tematikájára épülõ interaktív kiállítással, valamint háromdimenziós mozival várja majd látogatóit.

 

MTI - Kanizsa2014-04-16 21:48:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül