Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311972    
Honlapkeszites

Magyar Költészet Napján

A költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük Magyarországon. Az oktatási és mûvelõdési intézményekben irodalmi elõadóestekkel, költõtalálkozókkal, könyvbemutatókkal tisztelegnek e napon a magyar líra elõtt.


A Honvéd Kaszinó költészet napi rendezvényén Halmos Ildikó intézményigazgató köszöntõjét követõen Dénes Sándor alpolgármester osztotta meg gondolatait a költészetrõl. – Mi a költészet titka? – tette fel a kérdést. – Talán az, hogy a gondolatot megtestesítõ írás képes arra, hogy tapasztalatainkat és tudásunkat áthagyományozzuk az újabb generációkra, a gyermekeinkre, az unokáinkra. A költészet képes arra, hogy évezredes múltat, évezredes értékeket tegyen jelenlévõvé, elénk tárva mindazt, amit elõdeink megteremtettek, gondoltak és éreztek. Mindent, amit fontosnak véltek.
Az alpolgármester szavait követõen Baj Bianka, Gellai Sándor, Kocsis Edit, Simon Zina, dr. Vass Vera, Vida Dorián és Vugrinecz Kinga versmondók idézték meg egy-egy versén keresztül a költõket. A szavalatok után megzenésített versek hangzottak el a budapesti Honvéd Férfikar elõadásában.

B.E.

További képek a galériában.2014-04-14 11:21:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül