Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319557    
Honlapkeszites

Pályaválasztási kiállítás és szakmai nap
Több, mint húsz kiállító kínálatát tekinthették meg az érdeklõdõ diákok, tanáraik és szüleik a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Nagykanizsai Kirendeltség és Szolgáltató Központ által rendezett Pályaválasztási Kiállítás és Szakmai nap keretei között november 19-én, szerdán.

A kiállítók között többnyire a megye szakképzéssel foglalkozó szakiskolái, valamint szakközépiskolái, gimnáziumai, oktatással foglalkozó egyéb szervezetei, felsõfokú oktatási intézményei és néhány cég képviseltette magát, azért, hogy szemléletesen bemutassák a továbbtanulási lehetõségeket, hangsúlyosan az intézményekben oktatott szakmákat. A rendezvény célja az volt, hogy a pálya- és iskolaválasztás elõtt álló fiatalok információkat szerezhessenek, s hogy ezzel a szervezõk segítõ kezet nyújthassanak nekik a pályaválasztási döntésükben.

A megnyitó elõtt a siófoki Somogyi TISZK Középiskola, Szakiskola és Kollégium diákjai kaptak lehetõséget, hogy bemutassák, milyen tevékenységeket folytatnak tanórán kívül. A színpadon láthattak és hallhattak a megjelentek többek között rockzenei elõadást, néptáncot, modern táncot, popzenei mûsort, mazsorettet. Az eseményt Molnárné dr. Nagy Ágnes, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Fõosztályvezetõje és Kiss Ambrus, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ fõigazgatója nyitotta meg. Ezután a nagykanizsai középiskolák produkcióját láthatta a közönség: a Zsigmondi ruhaipari tanulói saját készítésû ruháikat mutatták be, majd a Batthyány Gimnázium Virág Benedek Kórusa lépett fel. Õket követte a Thúry SZKI ének-modern tánc bemutatója, majd a Piarista Gimnázium diákszínpadának Commedia dell’arte-táncjátéka. Délután a Mezõ Gimnázium diákjai zenéltek, énekeltek, táncoltak, valamint színdarabot adtak elõ.
S.E.

2008-11-21 09:25:35


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül